Preşedintele Consumcoop Horezu îl va înlocui pe Bogdan Almaşi în CJ Vâlcea

duminică, 25 septembrie 2011

Preşedintele Consumcoop Horezu îl va înlocui pe Bogdan Almaşi în CJ Vâlcea

Vineri, 30 septembrie 2011, va avea loc şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea în care se va valida mandatul de consilier PDL al lui Gabriel Tomescu, ca urmare a demisiei lui Bogdan Almaşi. Gabriel Tomescu este preşedintele Consumcoop Horezu şi liderul PDL Horezu şi era pe punctul să intre în 2009 în CJ Vâlcea însă o decizie de ultim moment a amânat această mutare până în data de 30 septembrie 2011.

Prin cererea înregistrată la Consiliul Judeţean Vâlcea la nr. 10.639 din 12 septembrie 2011, Bogdan Almaşi a solicitat să se ia act de demisia sa din funcţia de consilier judeţean, începând cu data de 12 septembrie 2011, pe motiv că şi-a schimbat reşedinţa şi locul de muncă. „În conformitate cu prevederile din Legea pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, candidaţii înscrişi în liste, care nu au fost aleşi, sunt declaraţi supleanţi în listele respective. În caz de vacanţă a mandatelor de consilieri aleşi pe liste de candidaţi, supleanţii vor ocupa locurile devenite vacante, în ordinea în care sunt înscrişi în liste, dacă, până la data validării mandatului pentru ocuparea locului vacant, partidele politice sau, după caz, alianţele politice ori alianţele electorale pe listele cărora au candidat supleanţii confirmă în scris, sub semnătura conducerilor judeţene ale partidelor politice, respectiv ale acelor partide politice care au constituit alianţe politice sau alianţe electorale, că supleanţii fac parte din partidul politic respectiv ori din unul dintre partidele politice care au constituit alianţele politice sau alianţele electorale, după caz. Prin adresa nr. 65 din 16 septembrie 2011, înregistrată la Consiliul Judeţean Vâlcea, Partidul Democrat Liberal Vâlcea a comunicat că următorul supleant pe listă este Gabriel Tomescu, confirmând în acelaşi timp şi apartenenţa sa la acest partid. În conformitate cu prevederile din Legea administraţiei publice locale, comisia de validare examinează legalitatea alegerii fiecărui consilier judeţean şi propune consiliului validarea sau invalidarea mandatelor. Comisia de validare poate propune invalidarea alegerii unui consilier judeţean numai în cazul în care se constată încălcarea condiţiilor de eligibilitate sau dacă alegerea consilierului judeţean s-a făcut prin fraudă electorală, constatată în condiţiile legii pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale", precizează Ion Cîlea, preşedintele CJ Vâlcea.

La începutul anului 2009, liderii PDL Vâlcea oscilau pe cine să desemneze, între Petre Grigore şi Gabriel Tomescu, ca urmare a demisiei lui Sorin Zamfirescu, care fusese ales deputat. La şedinţa respectivă a consilierilor judeţeni a fost retras de pe ordinea de zi punctul privind validarea celui de-al treilea consilier al PDL. Într-o adresă înaintată Consiliului Judeţean Vâlcea, în ziua de 14 ianuarie 2009, conducerea Partidului Democrat Liberal înştiinţa conducerea CJ Vâlcea că, în urma renunţării la funcţia de consilier judeţean a lui Sorin Zamfirescu, următorul supleant, pe lista întocmită în iunie 2008, era Petre Grigore, dar, că acestuia... i-a fost retras sprijinul politic, prin decizia Biroului Permanent Judeţean, din 12 decembrie 2008. Prin aceeaşi adresă, conducerea PDL l-a desemnat pe Gabriel Tomescu să ocupe fotoliul lui Zamfirescu. Cu doar două zile înaintea şedinţei Consiliului Judeţean din 29 ianuarie 2009, conducerea PDL a revenit cu o nouă adresă prin care se menţiona, că locul de consilier judeţean rămânea vacant, până la o nouă analiză a Biroului Permanent Judeţean, urmând ca decizia acestui for să fie comunicată conducerii Consiliului Judeţean Vâlcea. La scurt timp după hotărârea Biroului Permanent Judeţean, privind retragerea sprijinului politic, avocatul Petre Grigore a contestat decizia colegilor săi la Comisia de Etică şi Litigii a partidului şi a avut câştig de cauză: a fost desemnat consilier judeţean din partea PDL.

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe