Sparle si soparle

miercuri, 21 septembrie 2011

Sparle si soparle

• Celebrul senator PSD de Gorj, Toni Greblă, se poate considera un om fericit: soţia lui, Mihaela Greblă, a obţinut un contract gras de reprezentare juridică cu „băieţii verzi" de la ITRSV Vâlcea, în valoare de circa 220 milioane de lei vechi. Dar asta nu e tot.... Instituţia respectivă are atribuţii regionale şi de aceea oamenii de la ITRSV trebuie să vegheze şi peste pădurile din judeţul Gorj. Plecând de la acest fapt, Mihaela Greblă va închide ochii la procesele pe care ITRSV-ul le are cu diverse obşti de moşneni sau proprietari de păduri din judeţul Gorj pentru că domnul senator (Toni Greblă este preşedintele Comisiei Juridice a Senatului) este pe mână... cu obştea muntelui Runcu, din judeţul Gorj, ce deţine o suprafaţă de peste 5.800 de hectare de pădure. Se aude că banii cu care este plătită Mihaela Greblă provin, graţie unor inginerii financiare, tot din... veniturile obştii, astfel încât biata Mihaela se poate consola cu gândul că, de fapt, ea lucrează totuşi pentru băieţii buni.

• Constructorii care lucrează la înălţarea unei clădiri în Piaţeta Cina din Ostroveni nu au luat nici un fel de măsuri pentru protecţia trecătorilor. Se impune ca Inspecţia în Construcţii Vâlcea şi Primăria Râmnicului să ia măsuri urgente pentru că şantierul este neîngrădit, iar oamenii care traversează zona trec la câţiva centimetri de muncitorii care ridică cărămizi şi toarnă betoane!

• Preşedintele PSD Vâlcea, Ion Cîlea, pare să fie un om care trăieşte la limita sărăciei. Cei de la Econtext.ro au publicat recent un top al preşedinţilor de consilii judeţene în funcţie de banii din conturi. Astfel, Ion Cîlea se plasează în acest clasament... pe penultimul loc cu o sumă de doar 5.285 lei (circa 1.200 de euro) aflată în conturile liderului PSD Vâlcea! E adevărat cu sunt alţi preşedinţi de consilii judeţene care nu au trecut nici un leu la capitolul bani în bănci din declaraţiile de avere.

• La începutul acestei săptămâni, Comisia de evaluare din cadrul Ministerului Economiei a stabilit că oferta companiei Pedersen&Partners are cel mai mare punctaj şi a fost declarată câştigătoare a procedurii de selectare a consultantului care va asista ministerul în procesul de selectare a viitorilor manageri profesionişti pentru companiile cu capital majoritar de stat, printre care şi Oltchim. După soluţionarea contestaţiei, Ministerul Economiei va încheia cu Pedersen&Partners un contract-cadru cu o valabilitate de un an, cu o valoare maximă de 2,5 milioane de lei (circa 600.000 de euro). A început coşmarul şi numărătoarea inversă pentru directorul Roibu şi „famiglia" sa de la Oltchim: AMR 134 de zile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe