Oră de dirigenţie... la Eurocinema Prundeni

miercuri, 21 septembrie 2011

Oră de dirigenţie... la Eurocinema Prundeni

Zilele trecute autoritatea locala din Prundeni in parteneriat cu scolile din localitate au organizat o ora de dirigentie speciala. Este vorba de oferirea unui film de desene animate subtitrat in limba romana, "Printesa si broscoiul", realizat in studiourile Walt Disney . Ineditul spectacolului a constat in faptul ca acesta s-a desfasurat la Eurocinema Dragasani, noul cinematograf pus in functiune in vara acestui an. Cei 141 elevi din clasele III-VIII, insotiti invatatori si diriginti, majoritatea au pasit pentru prima data intr-o Sala de Cinema, ei primind sfaturi "in premiera" despre comportamentul intr-o astfel de locatie.

Binenteles ca lungmetrajul prezentat a trezit interesul tinerilor spectatori. Spectacolul a fost cesionat Primariei Prundeni de catre cunoscutul actor Constantin Fugasiu, actualmente distribuitor de proiectii cinematografice, un bun prieten inca de pe timpul studentiei, cu primarul Horia Horascu. Dupa cum ne spunea edilul localitatii, in fiecare luna elevii din Prundeni vor beneficia gratuit de cate un spectacol cinematografic, multe dintre acestea pliindu-se si pe curricula scolara.

De altfel la sfarsitul acestui an la Prundeni este programat sa se desfasoare timp de 3 zile, "Festivalul filmului la sate", unde se vor prezenta, sub ochiul atent al criticilor de specialitate, pelicule inspirate din viata satului romanesc.

Sa fie un debut la viitorul festival national si de ce nu international?

Mai ales ca se depun eforturi pentru reabilitarea si modernizarea Ateneului Satesc de aici, de fapt singurul din Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe