CEC ţine de preţ şi încearcă din nou să vândă casa şi terenul lui Dorin Dobrişan

duminică, 18 septembrie 2011

• După mai multe tentative eşuate,

CEC ţine de preţ şi încearcă din nou să vândă casa şi terenul lui Dorin Dobrişan

Recent, executorul bancar din cadrul CEC Bank, Marian Bîrsan, a dat publicităţii anunţul cu privire la organizarea, în data de 18 octombrie 2011, la sediul CEC Bank SA - Sucursala Vâlcea, a unei licitaţii în vederea vânzării imobilului situat în localitatea Râmnicu Vâlcea, bulevardul Nicolae Bălcescu nr. 22. Imobilul se află în proprietatea fostului director al CEC Vâlcea, Dorin Dobişan, eliberat în luna iunie a acestui an din arestul Penitenciarului Colibaşi. În prezent, casa şi terenul din Râmnicu Vâlcea se află în proprietatea garanţilor ipotecari Savu Dobrişan şi Elena Dobrişan (părinţii lui Dorin Dobrişan), ambii cu domiciliul în comuna Amărăşti, sat Nemoiu.

Astfel, la licitaţia din 18 octombrie 2011, CEC Bank speră să încasezeze pe casa şi terenul aferent din Râmnicu Vâlcea suma de 1,34 milioane lei (circa 310.000 euro), acelaşi preţ cerut şi la precedentele licitaţii. Proprietatea lui Dorin Dobrişan se compune din următoarele imobile: teren intravilan curţi-construcţii, amplasat la limita zonei centrale cu cartierul Traian, în suprafaţa de 440 mp; casă de locuit cu suprafaţă construită la sol de 178 mp şi suprafaţa utilă de 133 mp; magazie cu suprafaţa construită la sol de 58 mp şi suprafaţă utilă de 48 mp; garaj în suprafaţă de 19 mp. Casa de locuit a fost construită în anul 1940 şi renovată în 2001-2003.

Potrivit procurorilor DNA, la data de 16 noiembrie 2007, Dorin Dobrişan, în calitate de preşedinte al comitetului de credite din cadrul Sucursalei CEC Bank Vâlcea şi-a aprobat şi a contractat un credit de nevoi personale de la aceeaşi sucursală în cuantum de 1,2 milioane lei, credit pe care nu l-a mai achitat. Pentru obţinerea creditului inculpatul a folosit documente falsificate. Astfel, dacă CEC va reuşi să vândă casa lui Dorin Dobrişan va recupera integral creditul plus dobânzile aferente. După cum s-a mai consemnat, în perioada februarie 2006 - noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase, Dorin Dobrişan, în calitate de director al sucursalei Rm. Vâlcea a CEC Bank a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii atribuite în condiţii nelegale societăţii SC Electrovâlcea SRL Vâlcea, administrată de Ovidiu Ciogescu.

Suma totală decontată se ridică la peste 1 milion de lei. De asemenea, în perioada 27 decembrie 2005 - 24 decembrie 2008, SC Electrovâlcea SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 5.500.000 lei, cu prelungirea perioadei de rambursare. Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către Dorin Dobrişan, a normelor bancare interne. În schimbul „serviciilor" făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC Bank Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dorin Dobrişan a primit cu titlu de mită, de la Ovidiu Ciogescu, patru autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimata la 202.000 euro. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe