Vâlcenii vor să recupereze punctele pierdute cu FC Maramureş pe propriul teren

miercuri, 14 septembrie 2011

Fotbal, Liga a II-a
CSM vrea să stingă Luceafărul!

Vâlcenii vor să recupereze punctele pierdute cu FC Maramureş pe propriul teren

CS Municipal nu a început deloc bine acest sezon competiţional. Cu două înfrângeri din tot atâtea meciuri pe propriul teren şi o victorie neaşteptată în deplasare, formaţia antrenată de Laurenţiu Tudor are mare nevoie de puncte şi cel mai bun prilej pentru a reveni pe linia de plutire este disputa de sâmbătă, de la Oradea, acolo unde va fi faţă în faţă cu Luceafărul. Gruparea orădeană este la primul sezon în eşalonul secund al României şi a acumulat până acum patru puncte, cu unul mai mult faţă de vâlceni. Moralul gazdelor este unul ridicat după ce în runda precedentă au plecat cu un punct din deplasarea de la Turda în timp ce oltenii vin după o înfrângere ruşinoasă cu FC Baia Mare.

Bucuroaia şi-a dat demisia

Începând cu această etapă, CS Municipal nu va mai beneficia de serviciile antrenorului secund, Sorin Bucuroaia, cel care şi-a dat demisia şi şi-a reziliat contractul pe cale amiabilă. Bucuroaia a început la gruparea din Zăvoi ca antrenor principal, la începutul sezonului trecut şi a fost schimbat în funcţie de Laurenţiu Tudor, cu care fusese coleg şi la FC Snagov. Tehnicianul a spus că pleacă pentru că îi este greu să stea departe de familia de la Bucureşti şi că are probleme de sănătate. Lui Bucuroaia i-a venit rău după meciul cu FC Maramureş din etapa precedentă şi a întârziat minute bune la conferinţa de presă. În aceste condiţii, Robert Tufişi rămâne singurul antrenor secund al lui Tudor dar este posibil ca banca tehnică a vâlcenilor să fie completată cu fostul fotbalist, Emanuel Moldoveanu.

Derbi la Piteşti

Cea mai interesantă partidă a etapei va avea loc la Piteşti, acolo unde FC Argeş va primi vizita formaţiei Gloria Bistriţa. Altă dată un meci obişnuit în Liga I, duelul dintre piteşteni şi bistriţei este interesant mai ales datorită faptului că gruparea din Trivale este lidera Seriei a II-a după patru etape în timp ce echipa lui Jean Pădureanu se află pe ultima poziţie a podiumului ierarhiei. Interesant va fi şi duelul de la Alba Iulia, acolo unde se va deplasa a doua clasată, Politehnica Timişoara.

Programul etapei:

FC Argeş - Gloria Bistriţa
Mureşul Deva - Juventus Bucureşti
Chindia Târgovişte - Arieşul Turda
Luceafărul Oradea - CS Municipal
FC Maramureş - FC Bihor Oradea
UTA Arad - Alro Slatina
Gaz Metan Severin - FC Olt
Unirea Alba Iulia - Poli Timişoara

Ştiri:

Veste proastă pentru vâlceni: Oţelul - Oltchim se joacă la Galaţi

Iubitorii fotbalului din Râmnicu Vâlcea nu vor avea parte de urmărirea unei formaţii din primul eşalon în Cupa României. FC Oltchim s-a calificat în faza următoare a competiţiei după ce a trecut de FC Argeş şi la tragerea la sorţi a numeric chiar cu Oţelul Galaţi, campioana en-titre a României. Iniţial elevii lui Ion Lazăr au avut noroc şi au fost primii extraşi din urnă şi în mod normal echipa vâlceană ar fi trebuit să fie porganizatoarea întâlnirii. Din păcate, însă, Federaţia Română de Fotbal a schimbat regulile jocului şi meciul va avea loc la Galaţi, în nocturnă, motivul invocat find cel al televizării.

Naţionale tari la Trofeul Carpaţi

Trofeul Carpaţi la handbal feminin va avea loc la Drobeta Turnu Severin, în perioada 18-21 noiembrie, cu participarea echipelor naţionale ale Ungariei, Serbiei, Macedoniei şi României. Echipa naţională antrenată de Radu Voina intră treptat în linie dreaptă cu pregătirea pentru participarea la Campionatul Mondial din Brazilia (2-18 decembrie), dar şi susţinerea a două meciuri oficiale din preliminariile CE din 2012, cu Portugalia (la Râmnicu Vâlcea, 19 octombrie), respectiv cu Grecia (la Salonic, 23 octombrie).

Prima reunire a reprezentativei în această toamnă a avut loc în 12 septembrie, în vederea participării la Cupa Mondială din Danemarca (20-25 septembrie). România va juca în grupa A, cu Franţa (20 septembrie), Germania (21 septembrie) şi Norvegia (22 septembrie), iar dacă se va califica mai departe va disputa semifinalele în 24 septebrie, urmate de finale a doua zi. Următoarea convocare a echipei naţionale este programată în 17 octombrie, pentru meciurile din preliminariile CE din 2012, după care în 14 noiembrie, tricolorele intră în pregătire pentru CM din Brazilia. În acest interval se va desfăşura şi Trofeul Carpaţi, la Drobeta Turnu Severin, între 18 şi 21 noiembrie, cu participarea echipelor Ungariei, Serbiei şi Macedoniei. Un ultim test pentru jucătoarele antrenate de Radu Voina va avea loc între 25-27 noiembrie, la turneul de la Paris, urmat de plecarea în Brazilia. La CM din luna decembrie, echipa României va evolua în grupa C preliminară, având programate, în ordine, partidele cu Tunisia (3 decembrie), Cuba (5 decembrie), Japonia (6 decembrie), Brazilia (8 decembrie) şi Franţa (9 decembrie).

Gâlcă nu se retrage de la naţională

Ionela Gâlcă a decis să nu se retragă de la naţionala de handbal feminin, aşa cum declarase că are de gând. Pivotul de la Oltchim va face deplasarea la Campionatul Mondial din China din luna decembrie a anului viitor dar şi la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe