Mircia Gutău a fost eliberat!

miercuri, 14 septembrie 2011

• Cel mai iubit primar al oraşului Râmnicu Vâlcea din toate timpurile

Mircia Gutău a fost eliberat!

• fostul edil iese din închisoare hotărât să îşi dovedească nevinovăţia • dosarul său va fi analizat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, deoarece în procesul intentat împotriva aceastuia au existat foarte multe încălcări ale legii

Tiberiu Pîrnău

Cel mai iubit primar al oraşului Râmnicu Vâlcea din toate timpurile, Mircia Gutău, a fost eliberat după ce recursul procurorilor a fost respins miercuri, 14 septembrie, de judecătorii de la Tribunalul Mehedinţi.

Mircia Gutău iese din închisoare hotărât să îşi dovedească nevinovăţia. „Voi dovedi că această condamnare a mea a fost o eroare judiciară!" a declarat Mircia Gutău la ieşirea de la proces. Fostul edil îşi susţine cu fermitate nevinovăţia în cauza în care a primit o condamnare de trei ani şi jumătate de privare de libertate. Mircia Gutău a fost întâmpinat în sala de judecată de zeci de prieteni, dar şi de râmniceni simpli, care au izbucnit în urale de bucurie la auzul verdictului de respingere a recursului formulat de procurorii DNA.
Potrivit site-ului www.criterii.ro, Mariana Gutău, soţia fostului primar, a declarat că dosarul soţului său va fi analizat la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, deoarece în procesul intentat împotriva aceastuia au existat foarte multe încălcări ale legii.

Vicepreşedintele PDL Elena Udrea a declarat, vineri, 9 septembrie, că Gutău ar putea fi reprimit în rândurile Partidul Democrat Liberal. „Eu cred că, dacă societatea dă dreptul unui om care se presupune că a greşit să fie reabilitat, un partid politic cu atât mai mult trebuie să dea acest drept. Dacă a greşit, oricui i se poate întâmpla să greşească şi fiecare are dreptul să fie iertat, să fie reabilitat. Nu vorbesc numai de un drept moral, ci şi de unul legal", a spus Elena Udrea.

Întrebată dacă Gutău va fi reprimit în partid, Udrea a răspuns: „Deocamdată, nu s-a pus în discuţie această problemă, dar nu văd de ce nu". Cu toate acestea, sunt foarte mici şansele ca Mircia Gutău să se întoarcă în partidul, care i-a întors spatele în momentele cele mai grele ale vieţii sale.

Mircia Gutău a fost condamnat, pe nedrept, printr-o sentinţă definitivă şi executorie a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 27 ianuarie 2010, la trei ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită. Fostul primar a fost închis în primă fază la Penitenciarul Colibaşi şi apoi la Penitenciarul Turnu Severin, iar Judecătoria Drobeta Turnu-Severin a decis eliberarea condiţionată a acestuia. Mircia Gutău a muncit de dimineaţa până seara câte 16 ore pe zi pentru a beneficia de această eliberare condiţionată.

Miercuri, ora 16.47, Mircia Gutău a ieşit pe poarta Penitenciarului Turnu Severin. Bine aţi venit acasă, Domnule Primar!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe