Sparle si soparle

duminică, 11 septembrie 2011

Sparle si soparle

• De acum este oficial: duminică, Ministerul Economiei a publicat un document în care se menţionează societăţile şi etapele care vor fi parcurse în vederea treceri la un management privat. Astfel, la Oltchim (unde Ministerul Econoimiei deţine 54% din acţiuni) se intenţionează instalarea unui manager privat până cel târziu în luna ianuarie sau februarie 2012, iar noul director general de la Oltchim va avea un salariu brut lunar de 22.625 de euro, bineînţeles cu respectarea unor condiţii. Asta înseamnă că actualul director Roibu va mai avea de trăit în funcţie doar 3-4 luni, după care poate să iasă la pensie pentru a se ocupa în linişte de zecile de firme pe care le-a creat pe bandă rulantă.

• Un cititor al ediţiei electronice a ziarului nostru ne semnalează următorul fapt foarte interesantă: „Dacă ar putea Curtea de Conturi să ceară şi casetele de supraveghere de la benzinăria rusească de lângă Kaufland de vineri 9 septembrie, între orele 7,30 şi 7,55, ar vedea şi un utilaj al primăriei care alimentează motorină şi apoi mută furtunul în rezervorul unui microbuz privat. Adică au alimentat pe acelaşi bon. Să vedem cine ghiceşte cine a plătit? Da cred că n-are timp".

• Absolut penibilă a fost intervenţia primarului din Perişani, Ion Sandu, în faţa ministrului Elena Udrea. Edilul Sandu a cerut detalii cu privire la finanţarea care se poate acorda în eventualitatea în care în localitate s-ar construi... o pârtie de schi. Ne întrebăm: ştie cumva Ion Sandu că localitatea Perişani are un potenţial turistic foarte slab, fără infrastructură şi fără minime condiţii?

• Gheorghe Roibu, fratele directorului de la Oltchim, a încasat despăgubiri de sute de mii de euro de la Hidroelectrica Sibiu pentru că ar fi avut terenuri în zona hidrocentralei din Robeşti. Vom reveni cu amănunte!

• Managerul de la Spitalul Judeţean Vâlcea, Georgeta Sălişte, are o adevărată „slăbiciune" faţă de firma Lama Med SRL. Numai într-o singură zi (22 iulie 2011), madam Sălişte a cumpărat de la societatea în cauză, prin aproape zece achiziţii directe, filme radiologii şi consumabile dialize renale. Dacă aduni toate aceste „bucăţi" de contracte, îţi dă o sumă totală de ordinul zecilor de mii de euro.

• Patronul de la firma Diana, Mitică Crăciunescu, i-a organizat nunta fiicei sale... într-un şantier. Spunem asta pentru că firma OK, cea care a luat în chirie Restaurantul Zăvoi, nu a terminat nici până astăzi lucrările de renovare a localului.

• Primarul Romeo Rădulescu a băgat-o pe celebra cântăreaţă de muzică populară Maria Ciobanu... la apă. Pentru că nu a găsit un alt loc potrivit, primarul de carton Rădulecu a golit de apă bazinul din Zăvoi şi a amplasat scena... chiar pe fundul lacului, în vederea organizării Festivalului „Maria Ciobanu".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe