Buican şi Folea, artizanii abuzului numirii unei “liberale" în fruntea Spitalului Judeţean

duminică, 11 septembrie 2011

• Biroul Politic Teritorial al PNL Vâlcea a desemnat persoana care să ocupe fotoliul de director medical

Buican şi Folea, artizanii abuzului numirii unei „liberale" în fruntea Spitalului Judeţean

Vineri, 9 septembrie, s-a desfăşurat o importantă şedinţă a Biroului Politic Teritorial al Partidului Naţional Liberal (PNL) Vâlcea, condusă de deputatul Cristian Buican, în calitate de preşedinte. Printre altele, pe ordinea de zi au fost înscrise şi două proiecte de hotărâri privind alegerea unor reprezentanţi ai PNL în funcţii de conducere la unele instituţii din Vâlcea: este vorba de fotoliul de director medical la Spitalul Judeţean Vâlcea şi de calitatea de membru al consiliului de administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, având în vedere că, la ultima, Adam Jinaru s-a retras pentru că era într-o incompatibilitate de funcţii.

Şedinţa BPT al PNL Vâlcea s-a desfăşurat ca şi până acum, sub bagheta regizorală a deputatului Buican avându-i alături de el pe „buldogii scenarişti" Victor Stănculescu, Gheorghe Folea, Victor Popescu şi Cristi Iliescu. În cursa pentru funcţia de director medical la Spitalul Judeţean Vâlcea s-au înscris două persoane: doctorul Cristian Colţa şi Letiţia Badea, medic neurolog la Spitalul Judeţean Vâlcea. Despre doctorul Colţa, toată lumea ştia că a avut o activitate îndelungată în PNL, dar s-a făcut remarcat şi în domeniul medicinii, astfel că se impunea în mod logic şi raţional ca acesta să ocupe importantul post de răspundere de la principalul spital din Vâlcea. Însă, n-a fost să fie aşa....

Susţinută din spate de doctorul Gheorghe Folea (cel care a ajuns să conducă „medicina liberală") şi de deputatul Buican, medicul Letiţia Badea a câştigat lejer nominalizarea la funcţia de director medical, spre stupefacţia seniorilor partidului şi a membrilor din alte organizaţii. Însă şi mai surprinzător este atunci când afli că Letiţia Badea s-a înscris în barca liberalilor în urmă cu doar câteva zile şi a făcut-o ocolind Organizaţia Municipală a PNL Râmnicu Vâlcea. Adică, mai precis, vâlceanca Letiţia Badea s-a înscris direct... în PNL Bujoreni, încălcând statutul partidului, care spune că cel care completează o adeziune să se înscrie la organizaţia în care are domiciliul permanent.

Mergând mai departe pe firul abuzurilor care se prefigurează, vom constata că din comisia care o vor „examina" pe doctoriţa Letiţia Badea vor face parte şi... Gheorghe Folea şi sindicalistul Constantin Pîrvu, membri în consiliul de administraţie al Spitalului Judeţean Vâlcea, dar şi colegi de alianţă politică în cadrul USL Vâlcea. Cât priveşte funcţia de membru al consiliului de administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea, trebuie să spunem că Octavian Perpelea (fiul fostului prefect de Vâlcea) a fost desemnat să ocupe această demnitate, în locul lui Adam Jinaru, fostul director al Direcţiei Silvice Vâlcea.

Toate aceste abuzuri şi încălcări flagrante ale statului PNL de către echipa „de comando" a deputatului Buican vor ajunge cât mai curând la urechile preşedintelui Crin Antonescu, pentru că tot mai mulţi liberali s-au săturat de modul dictatorial în care Cristian Buican conduce Organizaţia Judeţeană a PNL Vâlcea!

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe