Voina a chemat 13 chimiste la lot

miercuri, 7 septembrie 2011

În linie dreaptă pentru mondialele din Brazilia

Voina a chemat 13 chimiste la lot

Radu Voina a anunţat lotul pentru Cupa Mondială de la Aarhus, cel mai puternic turneu amical de handbal feminin. Sub tricolor vor merge nu mai puţin de 13 handbaliste de la Oltchim Râmnicu Vâlcea, pe toate posturile. La competiţia care este considerată un Campionat Mondial partică cele mai bune naţionale din Europa din acest moment. Echipele vor fi împărţite în două grupe, astfel: Grupa A: Norvegia, România, Franţei şi Germania, Grupa B: Suedia, Rusia, Spania şi Danemarca. Primele două clasate din fiecare grupă se califică în penultimul act al competiţiei. Semifinalele vor avea loc în 24 septembrie iar a doua zi se vor disputa finala pentru medaliile de bronz (ora 16.30) si cea pentru medaliile de aur si de argint (18.30). Ediţia din 2010 a fost câştigată pentru a doua oară consecutiv de echipa României, care a învins în finala Norvegia, cu scorul de 24-23.

Tehnicianul naţionalei României, Radu Voina, spune că nu are ca obiectiv câştigarea trofeului. ,,Mergem în primul rând la Aarhus să jucăm. Fetele vor ajunge acolo după doar două etape de Liga Naţională deci nu vor avea meciuri în picioare cum se spune. Acesta este rolul şi scopul acestui turneu, acela de a juca, de a verifica potenţialul individual cât şi de grup al jucătoarelor şi de a crea relaţiile de joc. Susţinem meciuri amicale puternice cu naţionale de top care ne vor ajuta în vederea pregătirii pentru Campionatul Mondial care ne vor arăta cam pe unde suntem şi ce avem de făcut pentru ca lucrurile să se desfăşoare aşa cum dorim cu toţii. Am chemat-o pe Amariei să-i vedem pregătirea, nivelul la care se situează în acest moment şi cum ne poate ajuta. Rămâne de văzut acum dacă pregătirea la o echipă de Divizia A poate fi îndeajuns pentru o evoluţie bună şi sub tricoul naţionalei."

Lotul României:

Portari: Talida Tolnai, Tereza Pâslaru, Denisa Dedu;
Jucătoare de câmp: Valetina Ardean-Elisei, Iulia Curea, Oana Manea, Ionela Stanca, Florina Chintoan, Ramona Farcău, Ada Nechita, Magda Paraschiv, Adina Fiera, Carmen Cartaş, Aurelia Brădeanu, Oana Chirilă, Mihaela Tivadar, Carmen Amariei, Melinda Geiger, Patricia Vizitiu, Amelia Busuioceanu şi Roxana Han.

Programul meciurilor în faza grupelor este următorul:

20 septembrie: Franţa-România (ora 15.00), Spania-Suedia, Norvegia-Germania, Danemarca-Rusia;
21 septembrie: Germania-România (ora 15.00), Rusia-Suedia, Franţa-Norvegia, Danemarca-Spania;
22 septembrie: Franţa-Germania, Spania-Rusia, Norvegia-România (ora 19.00), Danemarca-Suedia.

Tunisia, primul hop pentru medaliile mondiale

Naţionala de handbal feminin a României va debuta la Campionatul Mondial din Brazilia, pe 3 decembrie, într-un meci cu Tunisia. Federaţia Internaţională de Handbal a anunţat programul complet al meciurilor din faza grupelor, la CM din Brazilia (2-18 decembrie), la care România va juca în grupa C, la Sao Paolo, alături de reprezentativele Franţei, Braziliei, Tunisiei, Cubei şi Japoniei. Tricolorele vor avea de luptat şi cu fusul orar, urmînd a disputa două meciuri de la ora României 23.15, iar unul după miezul nopţii, de la 01.45. Programul meciurilor României în grupa C este următorul: România-Tunisia (3 decembrie, ora 21.00, ora României), România-Cuba (5 decembrie, ora 21.00), România-Japonia (6 decembrie, ora 23.15), România-Brazilia (8 decembrie, ora 01.45) şi România-Franţa (9 decembrie, ora 23.15). "Vom avea de furcă un pic cu fusul orar, dar ne vom pregăti specific, după ce vom ajunge acolo. Nu sînt stabilite încă detaliile deplasării în Brazilia, dar cu siguranţă vom avea nevoie de adaptare la noul fus orar şi orele meciurilor. E bine măcar că nu ne vom muta în alte locaţii şi vom rămâne în Sao Paolo", a declarat antrenorul naţionalei României, Radu Voina.

Componenţa celorlalte grupe este următoarea:

Grupa A: Norvegia, Muntenegru, Angola, Germania, China, Islanda
Grupa B: Rusia, Kazakhstan, Olanda, Coreea de Sud, Spania, Australia
Grupa D: Suedia, Danemarca, Croaţia, Argentina, Coasta de Fildeş, Uruguay.
Primele patru clasate din fiecare grupă se vor califica în optimile de finală (meciurile fiind programate în 11-12 decembrie), fază eliminatorie, la fel ca sferturile de finală (14 decembrie), semifinalele (16 decembrie), urmate de finale (18 decembrie). Echipa României nu se va muta din Sao Paolo, dacă se va califica în fiecare fază superioară a competiţiei. Campioana mondială se va califica direct la Jocurile Olimpice de la Londra, iar echipele clasate pe locurile 2-7 vor juca în turnee preolimpice, cele clasate pe locurile 2-4 având drept de organizare al acestora. Turneele preolimpice sunt programate în luna mai 2012.

Handbal feminine, Liga Naţională
A doua victorie cu SCM Craiova

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea vrea să şteargă impresia proastă lăsată în primul meci oficial al acestui sezon, atunci când au învins la un singur gol diferenţă pe HCM Roman, ultima reuşită a campioanei României fiind semnată de Ozel, în ultima secundă. În etapa a doua, trupa antrenată de Radu Voina va evolua tot în deplasare, pe terenul unei echipe modeste, SCM Craiova şi vrea un success clar.

Programul etapei:

SCM Craiova - Oltchim Râmnicu Vâlcea
Universitatea Cluj - HCM Roman
CSM Bucureşti -Oţelul Galaţi
Corona Braşov - Universitatea Constanţa
CSM Bacău - CSM Ploieşti
HC Zalău - Cetate Deva
Dunărea Brăila - HCM Baia Mare

Fotbal, Liga a II-a
CSM vrea să lege victoriile

CS Municipal a reuşit o victorie mare pe terenul arădenilor de la UTA şi a ajuns la mijlocul clasamentului în seria a II-a a eşalonului inferior. Cu trei puncte la active şi zero în clasamentul adevărului, trupa antrenată de Laurenţiu Tudor va evolua sâmbătă, pe propriul teren, în faţa unui adversary modest, FC Maramureş Baia Mare, formaţie care a acumulat un singur punct şi care se va bate pentru evitarea retrogradării. Înainte de această partidă, gruparea din Zăvoi a mai reuşit perfectarea a trei transferuri: Robert Văduva (atacant, Steaua II), Constantin Stoica, (atacant, Petrolul) şi George Zaharia (fundaş, FC Argeş).

Programul etapei:

FC Argeş - Mureşul Deva
Juventus Bucureşti - Chindia Târgovişte
Arieşul Turda - Luceafărul Oradea
CSM Râmnicu Vâlcea - FC Maramureş
FC Bihor Oradea - UTA Arad
Alro Slatina - Gaz Metan Severin
FC Olt - Unirea Alba Iulia
Gloria Bistriţa - FC Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe