Un “şofer" sub influenţa alcoolului a provocat un accident rutier grav

miercuri, 7 septembrie 2011

• În comuna Ioneşti,

Un „şofer" sub influenţa alcoolului a provocat un accident rutier grav

La data de 06 septembrie a.c., la ora 0.50, Romeo S., de 20 ani, din municipiul Drăgăşani, în timp ce se deplasa pe DN 64, în comuna Ioneşti, din direcţia Drăgăşani către Râmnicu Vâlcea, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers părăsind partea carosabilă, s-a lovit de un podeţ, după care s-a răsturnat. Din accident a rezultat rănirea gravă a celor trei pasageri aflaţi în autovehicul, respectiv: Nicolae M., de 32 ani, din municipiul Drăgăşani, care a fost diagnosticat cu fractură deschisă femur drept, fracturi costale, traumatism cranio- cerebral, Cosmin T., de 23 de ani, din comuna Mihăeşti, diagnosticat cu fractură gleznă dreapta şi Nicolae I., de 26 ani, din municipiul Drăgăşani, diagnosticat cu fractură deschisă ambele oase gamba stângă, luxaţie sold stâng, traumatism cranio-cerebral.
Cu ocazia verificărilor efectuate de poliţişti s-a stabilit că Romeo S. nu deţinea permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0, 72 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto s-a ales cu dosar penal şi a fost condus la spitalul unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă.

 

Autorii unui furt, identificaţi cu operativitate de către poliţiştii din Prundeni

Luni, în jurul orei 19.05, poliţiştii au fost sesizaţi de către administratorul unei societăţi comerciale din Prundeni, cu privire la faptul că, dintr-o magazie a societăţii au fost sustrase, de către persoane necunoscute, mai multe materiale feroase. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea lui Viorel M., de 42 ani şi Dumitru M. de 21 ani, ambii din municipiul Drăgăşani, care aveau asupra lor cantitatea de aproximativ 400 kg. fier.
De asemenea oamenii legii au mai stabilit faptul că în urmă cu trei zile, Dumitru M. a mai sustras de la aceeaşi societate cantitatea de 200 kg. fier, pe care apoi a valorificat-o la un centru de colectare a fierului vechi, activitatea celor doi suspecţi fiind înlesnită şi de faptul că societatea comercială nu era asigurată cu pază. În cauză se efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Cu armele la control!

La data de 27 iulie a.c. a intrat în vigoare Legea nr. 117 care modifică şi completează Legea 295/2004, privind regimul armelor şi al muniţiilor, printre modificările survenite numărându-se şi eliminarea instituţiei vizei permisului de armă şi înlocuirea acesteia cu valabilitatea permisului. Această măsură presupune prezentarea deţinătorilor de permise de armă la structurile de poliţie specializate în vederea prelungirii valabilităţii acestui document, înaintea împlinirii termenului de 5 ani de la data eliberării.
Posesorii permiselor de armă eliberate în anul 2006 sunt obligaţi să se prezinte la sediul IPJ Vâlcea - Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, în zilele de luni şi miercuri, între orele 8.30 - 10.30 şi 15.00- 16.00 în vederea prelungirii valabilităţii permisului de armă, cu armele înscrise în permis şi următoarele documente: permisul de armă în original şi copie xerox (pagina foto, pagină arme înregistrate şi pagină schimbare domiciliu - dacă este cazul); carnete de identitate, în original şi copie; certificat medical; aviz psihologic; o fotografie color 3 x 4; permisul de vânătoare; cazier judiciar. În situaţia în care persoanele în cauză nu se prezintă pentru prelungirea valabilităţii permisului de armă, dreptul de port şi folosire a armelor şi muniţiilor letale se anulează. În urma anulării dreptului de port şi folosire a armelor, permisul de armă se retrage de către organul de poliţie care a dispus măsura, iar armele şi întreaga cantitate de muniţie deţinute se depun, de îndată, la un armurier autorizat în acest sens, titularul fiind obligat să facă dovada depunerii în termen de 10 zile de la data luării la cunoştinţă.
Nedepunerea armei şi a muniţiei la un armurier autorizat în termen de 10 zile de la expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.

Autorul unui furt, identificat cu operativitate de către poliţiştii municipali

Marţi, în jurul prânzului, poliţiştii municipali s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, la un centru de colectare a fierului vechi, din municipiul Râmnicu Vâlcea, dintr-un autoturism, se descarcă mai multe materiale feroase. În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a stabilit faptul că materialele, respectiv 24 metri de cablu electric, 2 bucăţi de cornier şi 3 bucăţi de ţeavă, au fost sustrase dintr-o societate comercială, din municipiul Râmnicu Vâlcea, de către Petre V., de 42 ani, acesta având intenţia de a le valorifica la respectivul centru. Bunurile identificate au fost recuperate şi ulterior predate societăţii păgubite. În cauză se efectuează cercetări faţă de Petre V., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

31 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti într-o singură zi

În ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a evenimentelor rutiere, au aplicat 94 sancţiuni contravenţionale şi 98 puncte penalizare. Dintre contravenţiile constatate, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 31, valoarea totală a sancţiunilor însumând 37.190 lei. În activitatea desfăşurată au fost reţinute 2 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare, au fost sancţionaţi 2 conducători de mopede şi 4 pietoni.

I-a luat foc maşina Volkswagen Golf

În data de 07.09.2011, la ora 06.44, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism marca Volkswagen Golf, proprietatea lui S. Gheorghe, în mun. Rm. Vâlcea, str. Nicolae Titulescu. Până la stingerea incendiului, au ars: instalaţia electrica şi bordul autoturismului.
Valoarea pagubelor este de circa 4.000 lei, iar cea a bunurilor salvate de aproximativ 60.000 lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi un scurtcircuit electric din cauza conductorilor neizolaţi corespunzător.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe