Protopopul Gherghinoiu şi popa cămătar Predescu, alungaţi de enoriaşii furioşi

duminică, 4 septembrie 2011

• „Loveleşteanul" a semănat vânt şi a cules furtună: Scene incredibile la Biserica „Cuvioasa Parascheva"

Protopopul Gherghinoiu şi popa cămătar Predescu, alungaţi de enoriaşii furioşi

Tiberiu Pîrnău

• scene incredibile la Biserica „Cuvioasa Parascheva" din Râmnicu Vâlcea: protopopul Alin Gherghinoiu şi popa cămătar Ion Predescu, la un pas de a fi linşaţi de enoriaşii furioşi

Protopopul de Râmnic, Alin Gherghinoiu, a încercat să-l instaleze cu forţa pe consilierul episcopal Ion Predescu la Biserica „Cuvioasa Parascheva" din municipiu, în locul preotului Sandu Cristescu. Episcopul Emilian Lovişteanu - „Loveleşteanu", cel care a emis „ordinul" de instalare a tratat, iată, cu indiferenţă rugăminţile sutelor de enoriaşi care au declarat răspicat în nenumărate rânduri, că nu sunt de acord cu decizia Arhiepiscopiei Râmnicului de a-l transfera pe controversatul preot Ion Predescu de la Catedrala Arhiepiscopală la Biserica „Cuvioasa Parascheva". De altfel, la Arhiepiscopie a fost transmis un memoriu semnat de peste 400 de râmniceni care-şi arătau indignarea şi nemulţumirea în legătură cu hotărârea pripită a înalţilor prelaţi vâlceni. S-a dovedit, însă, că Arhiepiscopia Râmnicului este un fel de stat în stat, condusă în stil dictatorial, o instituţie care nu doreşte să-i asculte pe enoriaşii săi şi nu reacţionează la semnalele societăţii civile.

Semnalele trase de societatea civilă, ignorate de „Loveleşteanu"

Publicaţiile „Ziarul de Vâlcea" şi „Vocea Vâlcii" au descris în repetate rânduri starea de tensiune creată în rândul enoriaşilor de la „Cuvioasa Parascheva" de îndărătnicia capilor episcopali. Drept dovadă, în dimineaţa zilei de duminică, 4 septembrie, când protopopul Alin Gherghinoiu a venit la „Cuvioasa Parascheva" împreună cu popa Ion Predescu (culmea tupeului!), peste 100 de enoriaşi i-au întâmpinat cu huiduieli şi apostrofări de genul: „Ieşiţi afară!", „Derbedeilor! Voi nu reprezentaţi biserica!", „Nu dorim să primim în biserica noastră un cămătar!", „Nu ne murdăriţi biserica!", „Nu-l vom primi niciodată pe Predescu să slujească la biserica noastră!", „Lăsaţi-l pe preotul Cristescu să slujească aici în continuare!".
Demn de menţionat este faptul că trimişii episcopali au intrat în curtea bisericii printr-o portiţă laterală, atât de „curajoşi" s-au arătat a fi Gherghinoiu şi Predescu în faţa mulţimii furioase, revoltată de tupeul „şmecherilor" în sutană. Timp de aproape două ore, cei doi au stat ascunşi în altarul bisericii, spunând, chipurile, că doresc să slujească. Într-un târziu trimişii „Loveleşteanului" şi-au luat calabalâcul şi au plecat aşa cum au venit, în huiduielile celor peste 100 de enoriaşi.

Mesaj de la enoriaşi: „Predescu nu va sluji la Cuvioasa Parascheva!"

Oamenii susţin că: „Suntem foarte ataşaţi de preoţii Sandu şi Cristian Cristescu, îi iubim, şi dorim să nu ne murdărească biserica un individ ca acest Ion Predescu de numele căruia se leagă foarte multe aspecte negative. Poate să vină să slujească aici împreună cu preoţii noştri oricine numai acest Predescu NU!"

Le reamintim cititorilor că în urmă cu o lună, vâlceanul Cornel Dobre a prezentat probe care confirmă acuzaţiile enoriaşilor, de cămătărie.

Conducerea Arhiepiscopiei Râmnicului (adică Emilian Lovişteanu) l-a tratat cu dispreţ şi răutate pe preotul Sandu Cristescu, unul dintre cei mai apreciaţi slujitori ai bisericii din judeţul Vâlcea. Ultima faptă care confirmă ipocrizia „Loveleşteanului" este adresa prin care lui Sandu Cristescu i se interzice, după o viaţă petrecută în slujba Bisericii, să mai slujească la „Cuvioasa Parascheva".

De asemenea, protopul Alin Gherghinoiu, acest executant fără scrupule al aberaţiilor episcopale, nu este străin de infarctul răposatului preot Păun de la Biserica Cetăţuia, cel care a murit de teama unui control orchestrat de acelaşi Emilian „Loveleşteanul".

„Ziarul de Vâlcea" urmăreşte îndeaproape evoluţia acestui caz. Suntem curioşi dacă acum în ceasul al doisprezecelea, conducerea Arhiepiscopiei Râmnicului va da dovadă de bun simţ şi înţelepciune.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe