Primarul din Orleşti este mulţumit de calitatea lucrărilor executate de firma Electrovâlcea

duminică, 4 septembrie 2011

• După trei ani de la construirea reţelei de canalizare şi a staţiei de epurare,

Primarul din Orleşti este mulţumit de calitatea lucrărilor executate de firma Electrovâlcea

În actualul mandat al primarului comunei Orleşti, Constantin Cîrstina, a fost finalizată o lucrare importantă realizată de firma Electrovâlcea SRL: construirea reţelei de canalizare menajeră şi a staţiei de epurare. „Lucrarea a fost finalizată în întregime în cursul anului 2008 şi a avut o valoare de circa 800.000 de euro. Fondurile au fost alocate de la Guvern pe Ordonanţa nr. 7 şi au fost realizaţi peste 15 kilometri de reţea de canalizare în toată comuna Orleşti. Pot să mă declar mulţumit de calitatea lucrărilor executate de firma Electrovâlcea, iar acum, după trei ani de la finalizarea investiţiei, nu există nici un fel de probleme cu funcţionarea reţelei de canalizare", ne-a declarat primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina.

În urmă cu aproape patru ani, Primăria comunei Orleşti a scos la licitaţie publică proiectul de construire a reţelei de canalizare menajeră şi staţie de epurare. Valoarea contractului a fost de circa 34 miliarde de lei vechi şi a fost atribuit firmei Electrovâlcea SRL. Recent, primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina, ne-a mai declarat că proiectul integrat de circa 6 milioane euro, depus în asociere cu Primăria Scundu, este realizat în proporţie de 60%. „S-au asfaltat deja 4 kilometri de drum şi s-a introdus apă în comuna Orleşti. Firma constructoare, Vickexpert, s-a mobilizat bine, iar din ceea ce am văzut până acum pot să mă declar mulţumit. Pe de altă parte, vreau să menţionez că s-au finalizat lucrările la grădiniţa din Orleşti, în urma unei investiţii derulate de Ministerul Muncii şi Familiei", ne-a declarat primarul Constantin Cîrstina. Proiectul integrat prevede următoarele lucrări: alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu, canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu, modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I, cămin de bătrâni în Scundu.

Valoarea totală estimată a proiectului este de 20,26 milioane lei, din care: pentru alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu - 6,37 milioane lei, canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu - circa 6 milioane lei, modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I - 6,43 milioane lei, cămin de bătrâni în Scundu 1,52 milioane lei. Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 17 luni începând de la data atribuirii contractului. Proiectul este finanţat în mare parte din fonduri comunitare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322. Conform afirmaţiilor primarului PNL Constantin Cîrstina, noile investiţii vor fi finalizate în luna mai a anului 2012 şi mai cuprind şi construcţia unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 15 locuri. „Acest proiect integrat este cea mai mare realizare a noastră, din ultimii ani. Pe partea de infrastructură, rezolvă cam toate problemele comunităţii noastre. Pe raza comunei Orleşti, avem 7 kilometri de drumuri judeţene. Toţi sunt asfaltaţi, dar pe o porţiune de 3 kilometri mai sunt necesare intervenţii. E vorba despre zona dinspre Prundeni. Drumuri comunale şi săteşti avem 20 de kilometri. Mai mult de jumătate s-au asfaltat cu Strabag, pe HG 577. Alţi 3 kilometri, spre Scaioşi, sunt modernizaţi, iar cu proiectul pe Măsura 322 rezolvăm şi diferenţa de 7 km. Gaze avem în toată comuna. Canalizare, la fel, avem", a mai anunţat primarul Cîrstina. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe