Poliţist din Păuşeşti, prins în flagrant în timp ce primea mită

duminică, 4 septembrie 2011

Poliţist din Păuşeşti, prins în flagrant în timp ce primea mită

Joi, 1 septembrie, ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie - Biroul Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea procurorului desemnat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea, cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, au prins în flagrant un poliţist după ce a primit bani cu titlu de mită. În fapt, la data de 30.08.2011, la Biroul Judeţean Anticorupţie Vâlcea a fost înregistrat denunţul formulat împotriva agentului de poliţie S.M. din cadrul IPJ Vâlcea, Post Poliţie Păuşeşti, de către o localnică. Aceasta a declarat că, în data de 28 august 2011, fiul său a avut o altercaţie cu un cetăţean, G.C., care a formulat o sesizare la Postul de Poliţie al comunei Păuşeşti. Ulterior, agentul de poliţie S.M. i-a sugerat denunţătoarei să-i dea lui G.C. suma de 10.000 lei pentru ca fiul său să nu fie arestat. Femeia a refuzat, dar poliţistul a insistat în repetate rânduri (personal şi telefonic), ca denunţătoarea să-i dea banii, iar cu ocazia ultimelor discuţii, cei doi au convenit asupra sumei de 3.500 lei.

Din conţinutul denunţului a mai reieşit că, în urmă cu câteva zile, poliţistul i-a arătat câteva înscrisuri afirmând că poate să le distrugă în schimbul sumei de 3.500 lei, din care 1.000 lei reprezentau partea lui. Totodată, pe lângă bani, denunţătoarea urma să-i mai dea diferite produse alimentare.

În baza denunţului, ofiţerii de poliţie judiciară ai Biroului Judeţean Anticorupţie Vâlcea, sub coordonarea procurorului competent, cu sprijinul DGIPI, au organizat acţiunea de prindere în flagrant. După realizarea flagrantului, s-a procedat la percheziţionarea Postului de Poliţie Păuşeşti, ocazie cu care s-a constatat că nu a fost înregistrat niciun dosar penal referitor la altercaţia din 28.052011. Au fost identificate înscrisuri referitoare la incident, declaraţii şi fotocopii ale actelor medicale, dar pe care agentul de poliţie a recunoscut că nu le-a înregistrat.

La data de 01.09.2011, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de cel în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prevăzută şi pedepsită de art. 254 alin. 1 Cod Penal, rap. la art. 7 alin 1 din Legea nr. 78/2000. De asemenea, a fost pusă în mişcare acţiunea penală iar procurorul de caz a dispus reţinea inculpatului S.M. pentru 24 ore. Vineri, 2 septembrie 2011, inculpatul S.M. a fost prezentat Tribunalului Vâlcea cu propunere de arestare preventivă. Instanţa de judecată a dispus cercetarea inculpatului în stare de libertate şi măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe