Cum poate primi o firmă PDL un “cadou

duminică, 4 septembrie 2011

• Afaceri imobiliare dubioase la Râmnicu Vâlcea

Cum poate primi o firmă PDL un „cadou" de 100.000 de euro de la primarul Rădulescu

Fără nici un fel de îndoială, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, poate fi considerat un adevărat „mesia" pentru oamenii din partidul său, PDL. Omul nu a avut nici un fel de remuşcare atunci când a propus consilierilor locali săptămâna trecută să aprobe propunerea de vânzare a unui teren de 2.700 mp din Râmnicu Vâlcea către un alt membru PDL, însă pare suspectă atitudinea consilierilor de la PSD şi PNL, care au închis ochii la acest abuz.

Concret, consilierii locali au aprobat vânzarea către SC Artoprod SRL Râmnicu Vâlcea (condusă de Maria Preda, consilier local PDL) a terenului din zona Ostroveni Sud la preţul incredibil... de 3,33 euro/mp. Toţi specialiştii imobiliari din Râmnicu Vâlcea contactaţi au spus că preţul în zonă nu este mai mic de 40-50 de euro/mp. La un calcul simplu, putem spune că doamna Maria Preda va da pe cei 2.700 mp o sumă totală de circa 9.000 de euro, în condiţiile în care pe piaţa liberă un astfel de teren ar valora pe puţin 110.000 de euro. O adevărată afacere pentru firma Artoprod care astfel câştigă dintr-un foc peste 100.000 de euro.

„Cu adresa înregistrată la Primăria municipiului Ramnicu Vâlcea sub nr. 17607/10.09.2011, SC Artoprod SRL a solicitat achiziţionarea terenului în suprafaţă de 2691,11 mp, respectiv lotul 21 din terenul destinat realizării parcului industrial, adjudecat de societate la licitaţia organizată în acest scop. Din documentele prezentate, rezultă că, potrivit prevederilor contractului încheiat cu SC Artoprod SRL pentru concesionarea lotului nr. 21 din Parcul Industrial, nivelul minim al investiţiei pe care concesionarul s-a angajat să o realizeze a fost de 510.006 de euro, conform ofertei pe baza căreia a fost adjudecată licitaţia, valoarea cheltuielilor la investiţia de bază fiind de 461.689 euro, iar valoarea cheltuielilor cu dotările-utilajele de 30.020 euro. Pentru promovarea obiectivului de investiţii propus a se realiza, au fost obţinute autorizaţii de construire pentru lucrări în valoare de 889.627 lei şi pentru lucrări în valoare de 629.400 lei.

Valoarea construcţiei realizată pe terenul respectiv până la această dată în baza autorizaţiei nr. 661/19402/02.07.2010, aşa cum rezultă din procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor şi din evidenţa fiscală a Primăriei municipiului, este de 1.892.924.90 lei, echivalentul a 506.834 euro, stabilită la cursul euro de la dala licitaţiei. Dc asemenea, conform devizului general privind cheltuielile necesare realizării investiţiei Clădire Industrială - Centru Formare Profesională - Echipamente şi a documentelor de provenienţă, SC Artoprod SRL a efectuat cheltuieli cu utilajele, echipamentele tehnologice şi funcţionale cu montaj în valoare de 1,26 milioane lei", spune în cadrul unui raport viceprimarul Eusebiu Veţeleanu. Praf în ochi, pentru că toate aceste investiţii au fost realizate pentru folosul propriu al firmei Artoprod, aşa cum efectuează alte zeci de mii de societăţi din ţară. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe