Proiectul “Mirajul Oltului

miercuri, 31 august 2011

• Primarul Ilie Amuzan promite că

Proiectul „Mirajul Oltului" va transforma oraşul Călimăneşti într-o zonă de relaxare

Marţi, 30 august, la sediul Consiliului Judeţean Vâlcea a avut loc o conferinţă de presă pe marginea proiectului „Mirajul Oltului, extinderea infrastucturii turistice de agrement a staţiunii Călimăneşti-Căciulata", eveniment la care au participat primarul oraşului Călimăneşti, Ilie Amuzan, şi preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea. „Vom trece împreună, în revistă, potrivit normelor de transparenţă, stadiul şi etapele parcurse până la această dată a unuia dintre cele mai importante proiecte în domeniul turismului. După cum ştiţi, proiectul, care face obiectul conferinţei noastre de presă, a fost precedat de o altă importantă realizare şi anume Centrul de Convenţii şi Expoziţii Nord Oltenia, destinat deschiderii unor porţi noi pentru Călimăneşti în direcţia dezvoltării infrastructurii pentru afaceri", a declarat Ion Cîlea.

Consiliul Judeţean Vâlcea, în parteneriat cu Primăria oraşului Călimăneşti, au lansat proiectul denumit „Mirajul Oltului", mai întâi pe structura Programului Phare 2004-2006, sub denumirea „Călimăneşti 2007 - Dezvoltarea infrastructurii turistice din staţiunea Călimăneşti-Căciulata". Ulterior, acest proiect a fost inclus în lista de rezervă a proiectelor finanţate prin Programul Operaţional Regional, după care s-a activat pe Axa prioritară 5 - Dezvoltarea durabilă a turismului, domeniul major de intervenţie 5.2 - Crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice. În felul acesta, proiectul a fost înscris în strategia de dezvoltare a turismului în judeţul Vâlcea pentru perioada 2007-2013 şi, totodată, în strategia de dezvoltare locală a oraşului Călimăneşti.

Proiectul „Mirajul Oltului" are o valoare totală de circa 35 milioane de lei (aproape 350 miliarde lei vechi). Asistenţa nerambursabilă prin Fondul European de Dezvoltare Regională este de peste 11 milioane de lei, iar CJ Vâlcea urmează să asigure diferenţa cheltuielilor eligibile, reprezentând aproape 11,1 milioane de lei. Prin „Mirajul Oltului" urmează să se realizeze două mari obiective: parc acvatic şi centru de relaxare în Călimăneşti, precum şi un parc de agrement şi sport în Jiblea. Complexul acvatic va cuprinde: patru bazine pentru înot şi relaxare cu o suprafaţă totală de 415 mp; o zonă de plajă pavată cu dale pe suport nisipos; un turn cu trei tobogane acvatice; o clădire în care vor funţiona vestiare, duşuri şi toalete; o zonă administrativă şi de servicii pentru personalul angajat şi de relaţii cu turiştii; o zonă special amenajată pentru supravegherea publicului destinată intervenţiilor rapide în situaţii accidentale. Parcul de agrement şi sport din Jiblea va cuprinde: alei şi drumuri carosabile, pistă de role, două terenuri de sport cu suprafaţă sintetică, debarcader cu ponton pentru agrement, locuri de joacă pentru copii, case de bilete şi alte spaţii funcţionale.

Alături de alte investiţii în infrastructura locală de turism, implementarea proiectului „Mirajul Oltului" va oferi staţiunii Călimăneşti-Căciulata mari posibilităţi de a folosi eficient şi integral avantajele potenţialului său turistic natural, condiţiile favorizante pentru diversificarea ofertei turistice şi implicit creşterea numărului de turişti care apelează la serviciile balneare şi de agrement din staţiunea Călimăneşti-Căciulata, dar şi sporirea contribuţiei judeţului Vâlcea la cunoaşterea produselor româneşti prin turism pe plan european şi internaţional. (O.A.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe