Despre intoxicările “Biroului de presă" de la Oltchim

miercuri, 31 august 2011

Despre intoxicările „Biroului de presă" de la Oltchim

Tiberiu Pîrnău

Aşa-zisul „Birou de presă" de la Oltchim încearcă să intoxice opinia publică vâlceană cu un „drept la replică" (publicat în pagina 7) lacrimogen plin de neadevăruri şi de lacune informaţionale. Directorul de la Oltchim, Constantin Roibu, şi-a şcolarizat oamenii de la „Biroul de Presă" la „Biroul de Dezinformări" sau poate că Oltchimul şi-a angajat nişte pensionari din servicii, specialişti în arta disimulării şi a manipulării. Încă din prima frază, dreptul la replică se dovedeşte a fi un mare „fâs". Iată cum răspunde „Biroul" unei anchete documentată la modul cel mai profesionist de redactorii „Ziarului de Vâlcea", prin care am demonstrat că din Oltchim s-au scurs zeci de miliarde de lei într-o firmă de apartament a fiului şoferului lui Constantin Roibu: „Cu toate ca articolele publicate in trecut de Ziarul de Valcea cu referire la activitatea S.C. OLTCHIM S.A. Rm. Valcea si a conducerii societatii, s-au dovedit fara fundament si cu scopul voit de a discredita activitatea societatii, acest ziar sub semnatura lui Tiberiu Pirnau a reanceput publicarea de articole cu prezentarea de neadevaruri prezentate tendentios." O minciună mare cât roata carului! Domnule sau doamnă „Birou", cine a dovedit că articolele scrise de noi referitoare la „căpuşele" de la Oltchim sau toate celelalte dezvăluiri despre afacerile domnului director general şi ale apropiaţilor săi, sunt fără fundament? Ce instituţie, ce autoritate, a adus aceste dovezi? Aşa a decretat domnul Roibu şi spusele sale sunt literă de lege? Ideea este că TOT ceea ce am scris au fost numai şi numai ADEVĂRURI, iar adevărul doare, este chiar chinuitor în acest caz! Era mai simplu, mai „moral", mai „deontologic" să continuăm să ne facem că nu vedem jaful de pe platformă. Nu-i aşa?

„Substratul şi interesul lui Tiberiu Pîrnău" este să fie stopată măcar, acum în ultimul ceas, hoţia de la Oltchim! În calitate de plătitor de taxe şi impozite la statul român, nu mai doresc ca din banii mei să fie plătite creditele încasate de Oltchim (şi neplătite), în baza garanţiilor de stat. De ce să plătim noi toţi pentru incompetenţa unei singure persoane, care se crede un fel de „împărat", stăpân absolut pe o proprietate la care acţionar majoritar este statul român?

În dreptul său la replică, „Biroul" lui Roibu mai scrie că: „ Facem precizarea ca intre S.C. OLTCHIM S.A. si S.C. AMITRANS SRL contractele au fost incheiate transparent urmare a analizei a trei oferte, fiind selectata firma care a oferit conditiile cele mai bune." Da, da, bla, bla, bla, iar noi „copii de grădiniţă" înghiţim pe nemestecate aceste formulări. Iar în acest timp, marmota înveleşte ciocolata în staniol. Domnule Roibu, hai mai explicaţ-ne aşa frumos şi la obiect, cum mama naibii se face că din acele „trei oferte" a fost aleasă tocmai aceea depusă de firma fiului şoferului dumneavostră personal, Petre Omeag? Ne puteţi oferi o explicaţie pertinentă, neaiuritoare? NU! Normal că nu! Ştiţi cum spun americanii: „Ai dreptul să taci, orice vei spune poate să fie folosit împotriva ta!" Dar aveţi noroc, că noi suntem români şi nu americani! Aţi avut acest noroc în cei 20 de ani!

Penibilitatea ni se dezvăluie în forma sa cea mai grosieră: „S.C. OLTCHIM S.A. prin Sectia Transporturi si dotarea pe care o avea nu putea efectua serviciile contractate cu S.C. AMITRANS SRL, neavand autobasculante de mare capacitate si performante din punct de vedere al consumului, prin care sa se efectueze transportul de calcar de la Bistrita, de var de la Campulung sau lucrarile de la Batal." Păi e simplă problema ca „Bună ziua!": cu banii pe care i-aţi dat în ultimii 5 ani AMITRANS-ului cumpăraţi pentru Secţia Transporturi vreo 30 de autobasculante şi mai rămâneau şi bani să-i plătiţi pe toţi şoferii din Oltchim. Dar de ce nu recunoaşteţi că Secţia Transporturi a fost pusă pe butuci, special pentru a-i crea această afacere fiului şoferului dumneavoastră, domnule Roibu? E prea sensibil subiectul? De ce nu vorbiţi de „banii pentru presă"? E prea delicat subiectul?

Scrieţi în dreptul la replică faptul că Oltchimul datorează firmei respective o căruţă de bani. Băieţii ăştia de la AMITRANS ar fi bine să renunţe la a mai solicita respectivii bănuţi ai muncitorilor de la Oltchim. Aşa ar fi de bun simţ: să renunţe în favoarea muncitorilor, care au salariile neplătite de luni de zile!

Iar contabilul dumneavoastră ar fi mai bine să justifice cum şi-a construit ditamai palatul la Bujoreni.
Domnule Roibu, tocmai pentru că îmi respect meseria de ziarist mi-am permis să scriu toate aceste articole CU FUNDAMENT şi NETENDENŢIOASE. Consider că Interesul unui Judeţ întreg este mai presus de interesele personale ale unei camarile economice de tip mafiot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe