Marti, 30 august, la ora 10, va avea loc un miting “spontanÔÇ£ pro-Roibu

luni, 29 august 2011

UPDATE:

Constantin Roibu, directorul incompetent care conduce de 20 de ani Oltchimul, împreună cu liderul de sindicat „vândut“ Mihai Diculoiu, au regizat:

 Protest cu îmbrânceli la Oltchim Râmnicu Vâlcea. 400 de angajaţi ai combinatului reproşează politica societăţii

Aproximativ 400 de angajaţi de la Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea au protestat, marţi, în faţa Pavilionului principal al unităţii, la un moment dat manifestanţii îmbrâncindu-l şi stropindu-l cu apă pe reprezentantul acţionarului minoritar al societăţii, respectiv firma germană PCC SE.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, între reprezentantul firmei PCC SE, care era însoţit de un avocat, şi protestatari a fost format imediat un cordon de protecţie, iar manifestările violente au încetat.

"A fost necesară intervenţia jandarmilor care au oprit această busculadă. Din ce am văzut eu reprezentantul în cauză nu a fost lovit, iar ulterior a intrat în clădire printr-o intrare laterală. Rămânem la faţa locului pentru a preîntâmpina alte acte de violenţă. Salariaţii au fost dispersaţi la intrarea principală în clădire a pavilionului unităţii şi la cele două intrări laterale ale acesteia", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea, lct. Cosmin Iordache.

Protestatarii reproşează reprezentantului acţionarului minoritar că prin politica societăţii a adus prejudicii societăţii Oltchim Râmnicu Vâlcea şi spun că s-a dat dovadă de lipsă de loialitate faţă de conducerea combinatului vâlcean, care a avut drept consecinţă crearea unor situaţii negative.

Mitingul la care, după aprecierea liderilor Sindicatului liber Oltchim, participă aproximativ 400 de salariaţi, se desfăşoară în faţa Pavilionului principal al combinatului, angajaţii revendicând că acţionarii minoritari ai PCC SE care deţin 18,2 la sută din acţiunile Oltchim ar trebui să se retragă definitiv din această calitate.

La ora transmiterii acestei ştiri, reprezentantul PCC SE a intrat la Adunarea Generală a Acţionarilor care are loc în Pavilionul administrativ al Combinatului Oltchim.

În 23 august, într-o informare adresată investitorilor Oltchim, şeful combinatului, Constantin Roibu, declara că va demisiona din funcţia de director general al Oltchim (OLT), aşa cum cere acţionarul minoritar PCC SE, dacă firma germană va prezenta soluţii realiste pentru redresarea combinatului şi va garanta performanţa acestora cu acţiunile deţinute la Oltchim şi PCC Rokita.

Totodată, şeful Oltchim solicita PCC să prezinte resursele financiare proprii, certificate de către bănci, prin care să demonstreze că are capacitatea de a susţine financiar activitatea de producţie a combinatului.

Guvernul intenţionează să vândă până la sfârşitul acestui an pachetul de acţiuni Oltchim rămas în proprietatea statului şi să identifice în următoarele luni o soluţie pentru datoriile combinatului. (Mediafax)

Pentru că doreşte să pună presiune pe reprezentanţii Ministerului Economiei în AGA, Împăratul Oltchimului a dat ordin si marioneta Diculoiu s-a executat:

Marti, 30 august, la ora 10, va avea loc un miting „spontan“ pro-Roibu

 

 

www.criterii.ro

Pe surse am aflat că marţi, 30 august, la ora 10, Mihai Diculoiu, preşedintele Sindicatului Liber Oltchim, va organiza o amplă mişcare sindicală de sprijinire a genialului şi inegalabilului manager general Constantin Roibu. Mi-am permis să-l numesc generic miting pentru că toată această mascaradă se va termina cu un miting la care vor ţine discursuri mobilizatoare toţi cei care au avut cât de cât de profitat după ceea ce a fost odată marele colos chimic Oltchim.

Nu stau să fac socoteala, dovedită cu fapte, de cât timp titulatura de Sindicatul Liber Oltchim este perimată. Mă gândesc pe undeva că într-adevăr Liber n-a fost niciodată, ci unul care a deservit fel de fel de curente de interese politice sau economice.

Nu este logic, nu este moral ca un lider sindical să se implice şi să-şi târască sindicaliştii într-un război care nu este al lor. De ce tocmai acum când este vorba să se joace Nea Costică de-a demisia în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor trebuie să aibă loc un miting se solidaritate ? Ce, Doamne iartă-mă, este această formă neruşinată de presiune sindicală ?

După aceste cuvinte, spuse în mod direct, să înţeleg că dacă pe Tiberiu Pîrnău l-a alergat doar Nea Costică pe mine o să mă alerge şi sindicalistul de curte al său ? Am pielea groasă, dar nu sunt porc, ca mulţi alţii, ea este tăbăcită de necazuri şi prea multe nedreptăţi văzute.

Probabil că mai mult ca sigur că ne vedem mâine. Ogarilor pro-roibişti, doritori de curse după iepuraşul „Je”, îi atenţionez că n-am sprint bun, dar rezistenţă cât cuprinde. Facem o cursă Oltchim – pasarelă Râureni şi retur ? Premiu, mi-aş dori să fie demisia lui Nea Costică. Consider că-i ajunge şi domniei sale câţi ani a dus combinatul în spate chiar dacă n-a reuşit să-i aranjeze cum trebuie chiar pe toţi fiii, fiicele sau nepoţii apropiaţilor săi.

Emanoil Popescu (www.criterii.ro)

Roibu, organizatorul patetic de mitinguri, vrea să pună presiune pe Ministerul Economiei

Bineinteles că genialul manager nu este străin de acest miting, organizat cu totul „intamplator“ chiar în ziua în care are loc Adunarea Generală a Acţionarilor şi când Roibu va fi detronat din funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al OLTCHIM. Mişcarea cu mitingul este de-a dreptul disperată şi denotă mult patetism. Am ajuns să-i plângem de milă directorului de la Oltchim. Roibu vrea să demonstreze prin acest miting aranjat că se bucură de susţinerea muncitorilor şi că de vină pentru catastrofa economică de la combinatul chimic vâlcean sunt alţii: nemţii de la PCC, Mama Omida, ruşii, oamenii vânduţi străinilor din serviciile secrete etc. Roibu găseşte oriunde ţapi ispăşitori, dar uită să se privească în oglindă şi să vadă adevăratul vinovat, pe cel care a permis zecilor de căpuşe să fure zeci de milioane de euro, poate chiar sute de milioane, de la Oltchim. Atât Ziarul de Vâlcea, cât şi Revista Criterii au dat exemple concrete în acest sens. Au mai scris şi ziariştii de la Evenimentul Zilei, revista Capital, dar nimeni nu s-a sinchisit, nimeni nu a luat nici o măsură. Acum Roibu recurge la strategii ieftine, care vor avea, cu siguranţă, efect de bumerang. De fapt el vrea să mai sugă puţin de la ţâţa vlăguită a combinatului... (T.P.)

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe