Tot mai mulţi vâlceni cad pradă înşelătoriilor săvârşite de tot felul de “ghicitoare"

duminică, 28 august 2011

Tot mai mulţi vâlceni cad pradă înşelătoriilor săvârşite de tot felul de „ghicitoare"

În ziua de 24.08.2011, în jurul orelor 15:15, jandarmi aflaţi în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în mun. Rm. Vâlcea au fost solicitaţi şi au intervenit pentru depistarea a două femei care acostaseră o altă femeie pe care au înşelat-o prin metoda ghicitului. În urma verificărilor întreprinse, a reieşit faptul că A. Luminiţa de 40 de ani din Păuşeşti-Măglaşi, şi M. Floriana de 24 de ani din Rm. Vâlcea, au acostat-o pe S. Eva, căreia, sub pretextul ghicitului despre sănătatea familiei sale, i-au solicitat suma de 134 lei, pe care au introdus-o într-un ziar împăturit, învelit într-o bucată de material textil pe care l-au legat pe diagonală, spunându-i acesteia să desfacă legătura respectivă când ajunge acasă. În momentul în care numita S. Eva a desfăcut legătura şi nu a mai găsit suma de 134 lei introdusă în aceasta şi-a dat seama că a fost păcălită şi a cerut ajutor jandarmilor. Jandarmii le-au întocmit celor două femei dosar conţinând acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de „înşelăciune", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215, alin 1, Cod Penal. Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate. Dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

În ziua de 22 august 2011, în jurul orelor 16:15, jandarmi aflaţi în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale în mun. Rm. Vâlcea au fost solicitaţi şi au intervenit pentru depistarea a trei femei care acostaseră un bărbat pe care l-au înşelat prin metoda ghicitului. În urma verificărilor întreprinse, a reieşit faptul că M. Vigilenţa de 22 de ani din oraşul Ocnele Mari, M. Floriana de 24 de ani din Rm. Vâlcea şi C. Valentina de 19 ani din localitatea Piteşti, judeţul Argeş, l-au acostat-o pe numitul Nicolae Constantin, căruia, sub pretextul ghicitului despre sănătatea familiei sale, i-au solicitat suma de 50 de lei, pe care au introdus-o într-un ziar împăturit, învelit într-o bucată de pânză albă pe care l-au legat pe diagonală, spunându-i acestuia să desfacă legătura respectivă după 15 minute. În momentul în care numitul Nicolae Constantin a desfăcut legătura şi nu a mai găsit suma de 50 de lei introdusă în aceasta şi-a dat seama că a fost păcălit şi a cerut ajutor jandarmilor.
Jandarmii le-au întocmit celor trei femei dosar conţinând acte de constatare pentru comiterea infracţiunii de „înşelăciune", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 215, alin 1, Cod Penal. Prejudiciul creat a fost recuperat în totalitate. Dosarul va fi înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe