Romulus Bulacu, vicepreşedintele CJ Vâlcea, a declarat

miercuri, 24 august 2011

• Romulus Bulacu, vicepreşedintele CJ Vâlcea, a declarat:

„La Regia de Drumuri sunt angajaţi prea puţini muncitori şi prea mulţi şefi"

Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, a dezvăluit recent că la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea (RAJDP) sunt angajaţi 233 muncitori şi 64 oameni la TESA, ceea ce înseamnă că la patru muncitori există un birocrat care învârte inutil hârtiile prin sediul întreprinderii. „Aceşti şefi consumă mare parte din bugetul regiei, asta însemnând că personalul TESA toacă şi banii contribuabililor. Propunerea mea ar fi ca o parte din aceşti oameni de la TESA să-şi diversifice sau să execute activităţi pe care regia le cere de la alte firme contra cost. De exemplu, se cheltuiesc bani pentru diferite servicii de proiectare sau studii de fezabilitate, însă aceste servicii ar putea fi realizate în cadrul regiei, fără a mai fi nevoie ca aceşti bani să ajungă în conturile altor companii.

La RAJDP Vâlcea se mai pot face economii şi prin investiţiile în tehnologie şi achiziţia de echipamente noi pentru că în felul acesta creştem calitatea şi randamentul lucrărilor executate către beneficiarii noştri. Dar birocraţia de la regie a dus la suprapuneri, deoarece există şefi de servicii, apoi şefi de birou şi alţi şefi şi toate acestea au dus la diluarea eficienţei.

Pe de altă parte, vreau să vă mai spun că, în această perioadă, am monitorizat mai multe lucrări de investiţii în judeţ. Astfel, am verificat personal lucrările de modernizare şi asfaltare de pe drumurile judeţene din localităţile Lungeşti, Buneşti, Muereasca, dar şi lucrările de reabilitare a podului din comuna Tetoiu. Am fost şi la Voineasa unde am făcut demersurile necesare împreună cu prefectul Petre Ungureanu pentru definitivarea avizelor necesare şi scoaterea din circuitul silvic celor 9,9 hectare de pădure necesare pentru realizarea pârtiei de schi", ne-a declarat Romulus Bulacu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea. (O.A.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe