Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier ce a avut loc la Bălceşti

miercuri, 24 august 2011

Patru persoane au fost rănite într-un accident rutier ce a avut loc la Bălceşti

La data de 23 august a.c., în jurul orei 20.40, Marian S., de 21 ani, din comuna Bulzeşti, judeţul Dolj, în timp ce conducea un autoturism marca Dacia 1310, pe DJ 643, în localitatea Făureşti, din direcţia Bălceşti către Balş, la Km. 56 + 200, dorind să evite un câine, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism marca Daewoo Cielo condus regulamentar de Laurenţiu V., de 27 ani, din oraşul Balş, judeţul Olt.
Din accident a rezultat rănirea gravă a 4 persoane, respectiv: Cornel M., de 34 ani, din comuna Laloşu, având diagnosticul de traumatism cranio-cerebral şi plagă frontală, Ion T., de 41 ani, din comuna Laloşu, diagnosticat cu traumatism la membrele inferioare şi Dorel T., de 44 ani, din comuna Laloşu, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral, hematom suborbicular stâng şi escoriaţie parietală stânga, toţi 3 pasageri în autoturismul condus de Laurenţiu V., din oraşul Balş precum şi a lui Marian S., de 21 ani, din comuna Bulzeşti, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral şi traumatism picior stâng, acesta fiind conducătorul maşinii marca Dacia 1310.
Primele trei victime au fost transportate la Spitalul din municipiului Drăgăşani, iar a patra a refuzat deplasarea la spital. Conducătorii auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ şi li s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

• În judeţul Vâlcea, Două accidente rutiere, în care au fost implicaţi pietoni, au avut loc în ultimele 24 de ore

Marţi dimineaţă, în jurul orei 9.30, a avut loc în oraşul Călimăneşti, un accident rutier, în urma căruia o persoană a fost grav rănită. Astfel, Ion P., de 51 de ani, în timp ce se deplasa cu o bicicletă, pe strada Calea lui Traian, din oraşul Călimăneşti, nu s-a asigurat corespunzător când a trecut pe lângă o femeie, de 55 de ani, din localitate, care se afla pe acostamentul drumului şi se deplasa în aceeaşi direcţie de mers cu acesta şi a acroşat-o cu bicicleta. După producerea accidentului, biciclistul a părăsit locul faptei fără încuviinţarea organelor de poliţie, însă acesta a fost identificat ulterior, în jurul orei 11.30, la domiciliul unei rude din oraşul Călimăneşti. În urma impactului, Mihaela V. a fost grav rănită fiind diagnosticată cu fractură la braţul drept, victima rămânând internată sub supraveghere medicală la Spitalul Judeţean Vâlcea. La testarea cu aparatul etilotest victima a avut o alcoolemie de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în jurul orei 00.20, a mai avut loc un accident rutier, pe D.N. 64, în localitatea Păuşeşti - Măglaşi, soldat cu rănirea unui tânăr de 18 ani. Astfel, Gheorghe B., de 44 de ani, din oraşul Băile Olăneşti, în timp ce conducea un autoturism, circulând din direcţia Băile Olăneşti către Râmnicu Vâlcea, la km. 129+796 m., l-a lovit cu partea dreaptă a autoturismului, pe Robert M., care a traversat strada prin loc nepermis şi fără să se asigure. Victima a fost transportată la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-a fost stabilit diagnosticul de traumatism cranio-cerebral acut, traumatism cranio-facial şi contuzie tegument nazal, acesta rămânând sub supraveghere medicală pentru mai multe investigaţii.

La nivelul judeţului Vâlcea, traversarea neregulamentară a pietonilor constituie a treia cauză generatoare de accidente rutiere, motiv pentru care, în vederea prevenirii accidentelor, poliţiştii recomandă pietonilor: să traverseze drumurile publice numai prin locurile unde sunt indicatoare sau marcaje pentru trecerea pietonilor, iar în lipsa acestora pe la colţul străzilor, după ce s-au asigurat în prealabil că din ambele sensuri nu se apropie nici un autovehicul; să nu se angajeze în traversarea străzii în fugă, prin faţa sau prin spatele autovehiculelor staţionate ori a mijloacelor de transport în comun oprite în staţii; să circule numai pe partea stângă a drumurilor publice, dacă acestea nu au trotuare sau poteci; să fie responsabili atunci când traversează strada deoarece, în conformitate cu prevederile legale, pietonii surprinşi şi accidentaţi ca urmare a traversării prin locuri nepermise sau a nerespectării altor obligaţii stabilite de normele rutiere poartă întreaga răspundere a accidentării lor, în condiţiile în care conducătorul vehiculului respectiv a respectat prevederile legale privind circulaţia pe acel sector de drum.

Bunuri de 30.000 lei sustrase dintr-o firmă din Rm. Vâlcea

Luni dimineaţă, în jurul orei 08.00, poliţiştii municipali au fost sesizaţi de către Octavian T., administratorul unei societăţi comerciale din municipiului Rm. Vâlcea, despre faptul că, în cursul nopţii de 21/22 august a.c., din magazia de materiale a societăţii, au fost sustrase mai multe piese metalice şi cabluri din cupru. Din primele cercetări efectuate la faţa locului s-a constatat că autorii au pătruns, prin efracţie, într-o anexă a magazinului, iar din interior au sustras cabluri şi piese din cupru, creând un prejudiciul de aproximativ 31.000 lei. Poliţiştii au deschis o anchetă şi efectuează cercetări şi investigaţii în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

A plecat de acasă după ce a avut un conflict spontan cu soţul său

La data de 22 august a.c., poliţiştii din Ştefăneşti au fost sesizaţi despre faptul că, o femeie, din localitate, a plecat de acasă şi nu se cunoaşte locul unde se află. În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au identificat-o, în comuna Ştefăneşti, la doar 4 ore de la dispariţie, pe Gheorghiţa N., care se afla la locuinţa lui Ilie M., din aceeaşi localitate.
Totodată s-a stabilit că aceasta a plecat voluntar de la domiciliul conjugal după ce a avut un conflict spontan cu soţul său Ilie N., din Mediaş, judeţul Sibiu. În cauză, poliţiştii urmează a lua măsuri de aplanare a stării conflictuale existente între cei doi soţi precum şi de consiliere a acestora.

47 de vitezomani sancţionaţi de poliţişti într-o singură zi

În ziua de luni, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.
Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a evenimentelor rutiere, au aplicat 81 sancţiuni contravenţionale şi 178 puncte penalizare. Dintre contravenţiile constatate, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 47, valoarea totală a sancţiunilor însumând 14.445 lei. În activitatea desfăşurată au fost reţinute 2 permise de conducere, 5 certificate de înmatriculare, au fost sancţionaţi 2 conducători de mopede şi 3 pietoni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe