Sparle si soparle

duminică, 21 august 2011

Sparle si soparle

• Într-un mod triumfalist, eternul manager de la Oltchim, Costică Roibu, anunţa deunăzi faptul că petrochimia de la Arpechim va reporni integral în luna octombrie.... Dar oare cine mai înghite asemenea găluşti spuse de Roibu pentru a 1.652 oară în public? De fapt, situaţia de la Arpechim Piteşti este cu adevărat dezastruoasă: nu funcţionează nici o instalaţie, datoriile către firmele care au executat reparaţii depăşesc 30 milioane euro, obligaţiile către OMV Petrom (pentru etilena şi propilena furnizată Oltchim până în 2008, dar şi pentru contractul de vânzare a petrochimiei din 2010) depăşesc 40 milioane de euro, există restanţe către furnizorii de utilităţi, iar pentru funcţionarea numai a petrochimiei de la Piteşti este nevoie de un capital de lucru de 70 milioane de euro lunar. Repornirea instalaţiei de propilenă de acum două luni a fost o... mascaradă pusă la cale de Roibu pentru presa credulă pentru că aceeaşi instalaţie a fost oprită după nici 2-3 săptămâni din lipsa materiei prime care era furnizată de rafinăria de la Arpechim (acum închisă de OMV).

• În centrul oraşului Olăneşti se înalţă o construcţie ilegală „de toată frumuseţea". Anexa Hotelului „Central" din Olăneşti, aflată în plin proces de construcţie, pune în pericol stabilitatea malurilor râului Olăneşti. Patronul respectivului hotel nu este la prima ispravă pe tărâmul ilegalităţilor, având în vedere faptul că şi terasa construită peste râu a fost realizată în condiţii asemănătoare. Angajaţii primăriei din localitate se scarpină în nas în acest timp. Ruşinică măi băieţi!

• De câteva săptămâni bune s-au început lucrările la pârtia de schi de la Voineasa, fiind deja montaţi mai mulţi stâlpi de susţinere a teleschiului. Însă nu asta este problema: există şanse reale ca pârtia să fie finalizată complet în iarna 2012-2013, dar din păcate turiştii care vor veni nu vor avea unde să se cazeze sau să servească masa în condiţii decente în zonă. Astfel se impune tragerea unui semnal de alarmă pe adresa Prefecturii Vâlcea şi a Camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea în vederea găsirii urgente a unor companii de renume internaţional (în special din Arabia sau China) care să vină şi să investească câteva milioane de euro în hoteluri şi restaurante şi care să fie amplasate în zona pârtiei de schi. Altfel există riscul ca pârtia de schi de la Voineasa să fie o altă investiţie ratată (ca cea de la Vidra), care va duce lipsă de turişti!

• Le sugerăm inspectorilor de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Vâlcea să facă de urgenţă o incursiune în oraşul Călimăneşti, la terasa „DaDa". Cei mai mulţi dintre angajaţii acestei terase, minori care nu depăşesc vârsta de 16 ani, lucrează fără contract de muncă. Patronul restaurantului se laudă cu pilele sale care-i asigură protecţie. Suntem curioşi dacă ITM Vâlcea se va autosesiza! Aşteptăm rezultatele controlului!

• Episcopul Emilian Lovişteanul s-a hotărât să-i facă dreptate preotului Sandu Cristescu. Înalta faţă bisericească s-a arătat foarte mâhnit de modul în care protopopul de Râmnic, Alin Gherghinoiu, a acţionat în acest caz. Emilian Lovişteanul vrea să se implice în soluţionarea cazului „Biserica Cuvioasa Parascheva".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe