În cadrul POR, doar 13% din proiectele depuse din Vâlcea au fost şi contractate

duminică, 21 august 2011

• Statistică îngrijorătoare...

În cadrul POR, doar 13% din proiectele depuse din Vâlcea au fost şi contractate

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a realizat luna trecută o statistică privind numărul de proiecte din judeţul Vâlcea pentru care s-a primit finanţare prin Programul Operaţional Regional (POR). Astfel, până la data de 23 mai 2011, în judeţul Vâlcea au fost depuse 203 proiecte pentru finanţare din Programul Operaţional Regional, după cum urmează: Axa Prioritară 1 „Sprijinirea dezvoltării durabile a oraşelor - poli urbani de creştere" - 14 proiecte; Axa Prioritară 2 „Îmbunătăţirea infrastructurii regionale şi locale de transport" - 9 proiecte; Axa Prioritară 3 „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale" - 19 proiecte; Axa Prioritară 4 „Sprijinirea dezvoltării mediului de afaceri regional şi local" - 119 proiecte; Axa Prioritară 5 „Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului" - 42 proiecte.

Precizăm faptul că, din cele 203 proiecte depuse, până la data de 15 aprilie 2011, au fost contractate 27 de proiecte (13%) în valoare totală de 295,22 milioane lei, din care 178,5 milioane lei reprezintă fonduri europene. Sunt în proces de evaluare şi selecţie 94 de proiecte în valoare totală de 956,2 milioane lei, din care 667 milioane lei reprezintă fonduri europene.

Menţionăm că se află pe lista de rezervă 18 proiecte în valoare totală de 433 milioane lei, din care 329,12 milioane lei reprezintă fonduri europene. Astfel, proiectele contractate aparţin: Axei Prioritare 1 - 3 proiecte în valoare totală de 22,11 milioane lei; Axei Prioritare 2 - 3 proiecte în valoare totală de 68,19 milioane lei; Axei Prioritare 3 - 9 proiecte în valoare totală de 59,02 milioane lei; Axei Prioritare 4 - 20 de proiecte în valoare totală de 37,93 milioane lei; Axei Prioritare 5 - 7 proiecte în valoare totală de 104,7 milioane lei.

În cursul anului 2011, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului preconizează contractarea a 76 de proiecte, din care cele mai importante urmează a fi contractate în cadrul Axei prioritare 1, domeniul major de intervenţie 1.1 „Planuri integrate de dezvoltare urbană": „Pasaj denivelat suprateran pe Bulevardul Tudor Vladimirescu" - Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cu o valoare totală de 38,81 milioane lei, din care 32 milioane lei reprezintă fonduri europene; „Modernizare Parc Zăvoi în municipiul Râmnicu Vâlcea" - Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cu o valoare totală de 29,72 milioane lei, din care 24 milioane lei reprezintă fonduri europene; „Prelungire B-dul Tineretului spre sud cu B-dul Dem Rădulescu de la intersecţia cu Str. Ostroveni până la intersecţia DN67" - Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cu o valoare totală de 24 milioane lei, din care 16,31 milioane lei reprezintă fonduri europene; „Amenajare şi modernizare strada Aurelian Sacerdoţeanu şi strada Patriarh Iustinian Marina, municipiul Râmnicu Vâlcea" - Consiliul Local Râmnicu Vâlcea, cu o valoare totală de 22,72 milioane lei, din care 16 milioane lei reprezintă fonduri europene;

„Modernizarea spaţiilor publice urbane în Drăgăşani - unitatatea administrativ-teritorială municipiul Drăgăşani", cu o valoare totală de 16,25 milioane lei, din care 13,4 milioane lei reprezintă fonduri europene; „Dezvoltarea şi modernizarea iluminatului public şi spaţiilor verzi în Drăgăşani - unitatea administrativ-teritorială municipiul Drăgăşani", cu o valoare totală de 7,7 milioane lei. din care 6,36 milioane lei reprezintă fonduri europene; „Reabilitarea Muzeului viei şi vinului, monument istoric în municipiul Drăgăşani - unitate administrativ-teritorială municipiul Drăgăşani", cu o valoare totală de 5,4 milioane lei. din care 4,46 milioane lei reprezintă fonduri europene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe