Pe 30 august, Mircia Gutău va fi liber !

joi, 18 august 2011

Pe 30 august, Mircia Gutău va fi liber !

 

 

www.criterii.ro

Nu doresc să folosesc procente, dar numai ceva ieşit din comun ar mai putea împiedica punerea în libertate a lui Mircia Gutău pe data de 30 august.

Imediat ce am prins de veste am sunat-o pe soţia fostului edil al Râmnicului, pe doamna Mariana Gutău, pentru a ne confirma ştirea. Dânsa, cu o răbdare deja rodată după toată această perioadă de chinuri, ne-a confirmat faptul că este adevărată această posibilitate de punere în libertate a lui Mircia Gutău şi mi-a explicat care sunt etapele pe care le va parcurge acest proces de justiţie destul de greoi.

În primul rând, Comisia de Penitenciar şi-a dat deja aprobarea pentru eliberarea lui Gutău. Pasul al doilea va avea loc tocmai pe data de 24 august, când Instanţa va analiza aprobarea comisiei şi mai mult ca sigur că verdictul va fi pozitiv. După acesta va fi nevoie să se aştepte timp de 3 (trei) zile, perioadă în care Parchetul are dreptul să facă recurs. Dacă acesta nu va avea loc verdictul va rămâne definitiv şi, în mod normal, pe data de 28 august, Mircia Gutău ar putea să-i strângă în braţe pe cei dragi în postura de om liber.

Am spus în mod normal pentru că după această dată, „omul liber” Mircia Gutău, va mai fi nevoit să îndure încă 2 (două) zile regimul de detenţie din simplul fapt că... penitenciarul are ca zile cu program de eliberări doar marţea şi vinerea.

Spre finalul discuţiei telefonice cu doamna Mariana Gutău am simţit un uşor tremur în glas. Sunt absolut convins că nu era de slăbiciune, ci mai mult ţinea de o doză de emoţie la gândul că îşi va vedea, în sfârşit, soţul în libertate. 

Comisia pentru individualizarea regimului de executare a pedepselor privative de libertate, de la Penitenciarul din Tr. Severin, a propus asadar eliberarea condiţionată a lui Mircia Gutau, ţinând cont de fracţiunea de pedeapsă efectiv executată şi de partea din durata pedepsei care este considerată ca executată pe baza muncii prestate, de conduita sa şi de eforturile pentru reintegrarea socială, în special în cadrul activităţilor educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologică, de responsabilităţile încredinţate, de recompensele acordate şi de antecedentele sale penale.

Emanoil Popescu (www.criterii.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe