TPSUT Mehedinţi a executat lucrări de mântuială la Horezu

miercuri, 10 august 2011

Un constructor neserios a încasat 400.000 euro, bani europeni!

TPSUT Mehedinţi a executat lucrări de mântuială la Horezu

• Afaceristul Dan Bălan şi-a băgat în buzunar banii europeni şi a executat lucrări de foarte slabă calitate, aşa cum a mai realizat şi în alte localităţi din judeţul Vâlcea (Mateeşti şi Stoeneşti), dar şi din judeţele învecinate

Tiberiu Pîrnău

Bani risipiţi pe apa... Urşaniului

Primăria oraşului Horezu a aruncat 16 miliarde de lei vechi pe apa râului Urşani. La propriu, nu la figurat! În anul 2010, Primăria a scos la licitaţie un proiect cu finanţare europeană în cadrul Programului „PHARE 2006", care viza consolidarea malurilor râului Urşani pe o distanţă de 25 metri liniari (!!!), construcţia unui podeţ în lungime de 10 metri şi asfaltarea unui drum pe o distanţă de 300 metri (!!!) în satul Sălişte. Valoarea proiectului: 400.000 euro fără TVA. În urma licitaţiei, a fost declarată câştigătoare societatea TPSUT Mehedinţi. Băieţii deştepţi din Mehedinţi au ştiut cum să tragă sforile pentru a-şi adjudeca licitaţia. Bineînţeles că primarul Constantin Niţu şi anumiţi funcţionari din Primăria Horezu nu sunt străini de această „afacere"! Dan Bălan nu avea cum să câştige altfel! Autorităţile abilitate trebuie să se autosesizeze în acest caz.

TPSUT Mehedinţi a executat lucrările în dorul lelii, dovadă fiind fotografiile care ilustrează acest articol. Gabioanele (coşuri de sârmă, umplute cu pietriș sau cu alt material rezistent la apă şi folosite pentru a întări malurile apelor sau diferite construcții hidraulice) realizate de „specialiştii" de la TPSUT Mehedinţi sunt pe punctul de a se rupe şi a bloca albia râului Urşani. Situaţia este extrem de îngrijorătoare, iar cetăţenii din zonă trăiesc cu teama că la următoarea viitură, gabioanele respective se vor prăbuşi iar apele le vor inunda gospodăriile.
Dan Bălan a avut grijă să investească cât mai puţin, iar profitul să fie maxim, şi la lucrarea de asflatare din satul Sălişte: a turnat un strat de asfalt de nici 3 cm grosime, la un drum de 3 metri lăţime pe o distanţă de nici 300 de metri. Acestea sunt lucrările pentru care primarul Constantin Niţu s-a grăbit să vireze în conturile TPSUT Mehedinţi suma de 400.000 euro, bani europeni!

„Ziarul de Vâlcea" a apelat la o serviciile unei firme de consultanţă în domeniul construcţiilor pentru a face un deviz al acestor lucrări. După ce au văzut la faţa locului despre ce este vorba, specialiştii în construcţii au spus că valoarea lucrărilor nu avea cum să fie mai mare de 3 miliarde de lei plus TVA, cu tot cu profitul firmei executante.

Primarul Niţu, „braţ la braţ" cu Dan Bălan

Primarul Constantin Niţu din Horezu „nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase". Aşa cum era normal, l-am contactat şi pe primarul Niţu pentru a afla punctul său de vedere în legătură cu aceste aspecte. „Eu sunt surprins de ceea ce îmi spuneţi. Nu am primit nici o sesizare de la cetăţeni în acest sens. Ştiu că au fost nişte probleme, i-am trimis constructorului mai multe notificări în acest sens. Voi merge şi eu la faţa locului să văd ce s-a întâmplat. Ceea ce pot să vă spun este faptul că Primăria Horezu a avut diriginte de şantier la aceste lucrări un profesionist, pe domnul inginer Ciucă, care a supravegheat lucrările. Eu vă invit la primărie să vă pun la dispoziţie toate documentele referitoare la acest proiect. Nu am nici o legătură cu această firmă" - ne-a declarat Constantin Niţu, primarul oraşului Horezu.

În opoziţie cu spusele primarului Constantin Niţu vine actul adiţional din luna mai a anului 2011, la contractul de lucrări din 14.07.2009, prin care SC TPSUT SA Mehedinţi a primit (culmea tupeului şi a risipirii banului public!) suma de un miliard de lei de la... Primăria Horezu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe