Amenzi de miliarde de lei pentru munca la negru

miercuri, 10 august 2011

ITM Vâlcea a aplicat în luna iulie

Amenzi de miliarde de lei pentru munca la negru

În luna iulie 2011 Compartimentul Control Relaţii de Munca din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Vâlcea a  efectuat un număr de 198 controale şi s-au aplicat 185 sancţiuni contravenţionale în valoare de 424.000 lei.

În timpul controalelor au fost identificate 70 persoane care lucrau fără forme legale de muncă dintre care 37 femei, aplicându-se sancţiuni cotravenţionale în valoare de 357.000 lei  şi s-a dispus încheierea în formă scrisă contractelor individuale de munca la persoanele respective.

În luna iulie au fost întocmite 3 dosare care au fost trimise la  Parchetul de pe lânga Judecătoria Vâlcea in vederea cercetării sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute la art. 264(3) din Codul Muncii - Legea nr. 53/2003 pentru primirea la munca a mai mult de 5 persoane,fără  încheierea in forma scrisa a contractelor individuale de munca. 

Tot în această perioadă la ITM Vâlcea au fost înregistrate 73  sesizări,  acestea  au fost soluţionate în termen legal. Acestea au făcut referire la obligaţii legale neîndeplinite de angajatori cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea contractelor individuale de munca, precum şi neacordarea drepturilor salariale, neacordarea de câtre angajator a repausului săptămânal, etc.

În urma controalelor, principalele neconformitaţi constatate  se refera la: neîncheierea în formă scrisă a contractului individual de muncă, înainte cu o zi de începerea activităţii şi transmiterea acestora în Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor; neîntocmirea foilor colective de prezenta; neacordarea repausului săptămânal; neplata orelor suplimentare; neplata orelor de noapte; angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale, actualizarea regulamentului  de ordine interioara; angajatorul nu a făcut dovada realizării masurilor dispuse de inspectorii de munca in  procesele verbale de control.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe