Accident rutier grav în Râmnicu Vâlcea

miercuri, 10 august 2011


Accident rutier grav în Râmnicu Vâlcea

O persoană şi-a pierdut viaţa în urma unui accident rutier comis pe fondul unei neacordări de prioritate, înt-o intersecţie din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Miercuri dimineaţa, la ora 08.08, în timp ce conducea un autoturism, marca Dacia Logan, pe strada Ferdinand, din Râmnicu Vâlcea, Ludovic Băjan, de 52 de ani, din municipiu, ajuns la intersecţia cu Bd. Nicolae Bălcescu, nu a respectat semnificaţia indicatorului "cedează trecerea" şi nu a acordat prioritate de trecere unui autobuz care circula regulamentar, intrând în coliziune cu acesta.

În urma impactului a rezultat decesul soţiei conducătorului auto, Elena Băjan, de 45 de ani, pasageră pe scaunul dreapta faţă, în autoturism, Ludovic Băjan suferind răni uşoare.

Prins cu alcool „în nas" la volan

Poliţiştii din Pesceana şi Amărăşti au desfăşurat, în comun, o acţiune punctuală ce a avut ca obiectiv verificarea modului în care participanţii la trafic respectă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice, ocazie cu care au constatat nereguli ce au dus la aplicarea unui număr de 9 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 5.230 lei, reţinerea a 3 permise de conducere şi constatarea unei infracţiuni la regimul rutier.

Astfel,  pe DJ  677A, în localitatea Pesceana, a fost depistat Daniel B., de 44 de ani, din municipiul Mangalia, judeţul Constanţa, care conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest  a rezultat o concentraţie de 0.51 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto s-a ales cu dosar penal şi a fost condus la Spitalul Municipal Drăgăşani unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Hoţi de vite la Guşoeni

Poliţiştii  atrag atenţia cetăţenilor din mediul rural să nu lase animale nesupravegheate.

Poliţiştii din Guşoeni, au fost sesizaţi de către Emilia D., din localitate, cu privire la faptul că, de pe izlazul comunal, i-a fost sustrasă o bovină, pe care o lăsase nesupravegheată la păscut.

În urma cercetărilor şi investigaţiilor efectuate, poliţiştii au identificat, la aproximativ 1500 m distanţă, în pădurea din apropierea izlazului, resturi ale animalului ce fusese sacrificat de autorii faptei( pielea, capul şi oasele), carnea fiind tranşată şi sustrsă.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor faptei pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Şi-a prădat vecinul

Poliţiştii din Mihăeşti au reuşit identificarea principalului suspect în cazul unui furt din locuinţă comis în noaptea de 09/10.07.2011, faptă rămasă iniţial cu autori necunoscuţi.

 Este vorba de Alexandru E., de 19 ani, din localitatea Mihăeşti, care, în noaptea de 09/10.07.2011, a pătruns în gospodăria vecinului său, Gheorghe P., de unde a sustras o bicicletă, o butelie de aragaz şi o găină.

Bunurile sustrase au fost recuperate de poliţişti şi predate părţii vătămate, iar suspectul este acum cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

70 de vitezomani, amendaţi de poliţişti îmtr-o zi 

Marţi, 9 august, poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au continuat acţiunile pe şoselele vâlcene, pentru prevenirea evenimentelor rutiere, precum şi pentru conştientizarea conducătorilor auto şi a pietonilor cu privire la riscurile la care se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie.

Aceştia au desfăşurat 2 acţiuni pe linie de prevenire a evenimentelor rutiere, au aplicat 99  sancţiuni contravenţionale şi 257 puncte penalizare.  

Dintre contravenţiile constatate, cele mai multe au fost aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză, respectiv 70, valoarea totală a sancţiunilor însumând 40.999 lei.

În activitatea desfăşurată au fost reţinute 9 permise de conducere, 1 certificate de înmatriculare  şi au fost sancţionaţi 4 conducători de mopede, un biciclist şi 2 conducători de vehicule cu tracţiune animală.

Au furat un transformator electric 

         Marţi seara, în jurul orei 22.00, poliţiştii din Voineasa au fost sesizaţi cu privire la faptul că, persoane necunoscute au sustras un transformator electric, ce se afla amplasat în Punctul de captare nr.3 al MHC Voineasa, în zona DN 7A.

         Din primele cercetări efectuate la faţa locului, a rezultat că transformatorul se afla amplasat pe un stâlp din beton, la înălţimea de circa 4 m, nefiind încă racordat la reţeaua electrică.

         Autorii faptei au reuşit să sustragă transformatorul prin demontarea contactorilor şi a cablurilor de ancorare, creând un prejudiciu de 54.000 lei.

          Poliţiştii au deschis o anchetă şi efectuează cercetări şi investigaţii în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a autorilor, pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe