Telefoane mobile confiscate de poliţişti

miercuri, 3 august 2011

Telefoane mobile confiscate de poliţişti

Poliţiştii din Călimăneşti au organizat marţi o acţiune preventivă, pe DN7, în zona Viaductului Cârligu Mic, pentru depistarea persoanelor care practică cerşetoria şi a celor care comercializează diferite produse, către conducătorii auto staţionaţi în coloană la semafor. În urma activităţilor desfăşurate, au fost identificaţi Vasile M., de 31 de ani, din comuna Brăhăşeşti, judeţul Galaţi şi Suray B., de 32 de ani, din Bucureşti, care se deplasaseră în zonă cu un autoturism, marca Opel Vectra, înmatriculat în Bulgaria şi ofereau spre vânzare, participanţilor la trafic, telefoane mobile, marca Nokia E71.

Cu ocazia controlului efectuat, asupra celor doi şi a autoturismului au fost identificate un număr de 26 de telefoane mobile, pentru care nu au putut fi prezentate documente de provenienţă. Poliţiştii au mai stabilit că cei doi tineri reuşiseră să vândă 5 telefoane mobile, pentru care obţinuseră suma de 600 lei şi 50 euro. Atât telefoanele mobile cât şi suma de bani au fost ridicate în vederea confiscării, aparatele telefonice urmând a fi expertizate pentru a se stabili dacă sunt sau nu contrafăcute.

Cercetat pentu conducere sub influenţa alcoolului

Poliţiştii Biroului Rutier au identificat marţi, în cadrul unei acţiuni preventive, organizată în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe Marian N., care conducea un autoturism, marca VW Passat, aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care conducătorul auto a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, unde i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Marian N. este acum cercetat penal sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzută de art.87 al.1, din O.U.G. 195/2002.

Portul ilegal al cuţitului se pedepseşte penal

Poliţiştii municipali au fost sesizaţi, de către Bogdan A., de 21 de ani, din Râmnicu Vâlcea, cu privire la faptul că un tânăr s-a urcat cu picioarele pe capota maşinii sale şi apoi pe plafon rupându-i antena radio.
Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului şi au identificat persoana vinovată de comiterea faptei. Este vorba de Dan A., de 21 de ani, din municipiu, asupra căruia, la controlul corporal efectuat, a fost identificat, în buzunarul pantalonului, un cuţit. Pe numele tânărului poliţiştii au deschis un dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de distrugere şi port ilegal de armă albă.

Acţiune pe linie silvică în nordul judeţului

Poliţiştii din Brezoi împreună cu reprezentanţi din cadrul Ocolului Silvic Voineasa au organizat, pe valea Pârâului Valea lui Stan, o acţiune preventivă pe linie silvică.
Cu această ocazie au fost identificaţi Vasile G., de 56 de ani şi Petre G., de 28 de ani, ambii din comuna Bujoreni, care transportau, în două căruţe, cantitatea de 2 metri steri, lemn de foc, pentru care nu deţineau documente de provenienţă. Cei doi au fost sancţionaţi contravenţional, materialul lemnos fiind supus confiscării.
De asemenea, oamenii legii au identificat cantitatea de 2 metri steri, lemn de foc, specia fag şi 11 piese specia fag, lemn foc în volum de 2,5 metri cubi, material lemnos găsit abandonat în zona verificată. Materialul lemnos a fost ridicat şi predat Ocolului Silvic Voineasa, poliţiştii continuând verificările pentru stabilirea provenienței acestuia şi a persoanelor implicate în comiterea acestor fapte ilicite.

Incendiu la un adăpost de animale din Bujoreni

În data de 3 august 2011, la ora 03.34, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă General Magheru al judeţului Vâlcea, au fost solicitaţi pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale, proprietatea numitului P. Marian, în comuna. Bujoreni, sat Gura Văii.
Până la stingerea incendiului au ars: un adăpost de animale, construit din lemn cu învelitoare din carton asfaltat, pe aproximativ 39 mp; o claie de fân (cca 800 kg) şi 10 ml gard din lemn.
Au fost salvate două animale mari (o vacă şi un viţel) şi bunurilor materiale de aproximativ 4.000 lei. Din păcate, în incendiu, au murit 3 ovine, valoarea pagubelor însumând circa 3.000 de lei. Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul

Depistat în timp ce conducea scuterul furat

Poliţiştii din Călimăneşti au identificat principalul suspect în cazul a două furturi comise la locuinţele unor cetăţeni din localitate şi au recuperat bunurile sustrase, ce au fost restituite proprietarilor.
Este vorba de S.M., de 15 ani, din Călimăneşti, care conducea, pe strada Tudor Vladimirescu, un motoscuter sustras, în noaptea precedentă, din curtea locuinţei lui Gheorghe I., din oraşul Călimăneşti. În timpul cercetărilor, poliţiştii au constatat că minorul este principalul suspect şi în cazul furtului unei biciclete, din holul unui bloc, din Călimăneşti, faptă comisă în timpul aceleiaşi zile.
Prejudiciul produs prin comiterea faptelor penale a fost recuperat, de poliţişti şi restituit proprietarilor. Faţă de minor se fac acum cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Suspect de furt identificat de poliţişti

Poliţiştii municipali au reuşit identificarea principalului suspect în cazul a două furturi din societăţi comerciale, comise în noaptea de 31.07-01.08.2011, în municipiul Râmnicu Vâlcea.
Este vorba de Nicolae C., de 33 de ani, din comuna Prundeni, judeţul Vâlcea. Acesta este suspectat de faptul că a pătruns, prin efracţie, într-un bar situat pe Aleea Castanilor, de unde a sustras suma de 1180 lei, iar ulterior a pătruns prin escaladare, pe terasa unui restaurant, situat pe Bd. N.Bălcescu, de unde a sustras un televizor cu plasmă.
Oamenii legii au reuşit recuperarea televizorului şi a sumei de 337 lei, bunuri identificate la domiciliul suspectului şi care au fost predate părţilor vătămate. Nicolae C. este acum cercetat pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe