În Orleşti s-au realizat jumătate din investiţiile prevăzute în proiectul integrat de 6 milioane euro

miercuri, 3 august 2011

• Primarul Constantin Cîrstina ne-a declarat că

În Orleşti s-au realizat jumătate din investiţiile prevăzute în proiectul integrat de 6 milioane euro

Recent, primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina, ne-a declarat că proiectul integrat de circa 6 milioane euro, depus în asociere cu Primăria Scundu, este realizat în proporţie de 50%. „S-au asfaltat deja 4 kilometri de drum şi s-a introdus apă în comuna Orleşti. Firma constructoare, Vickexpert, s-a mobilizat bine, iar din ceea ce am văzut până acum pot să mă declar mulţumit. Pe de altă parte, vreau să menţionez că s-au finalizat lucrările la grădiniţa din Orleşti, în urma unei investiţii derulate de Ministerul Muncii şi Familiei", ne-a declarat primarul Constantin Cîrstina.

Proiectul integrat prevede următoarele lucrări: alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu, canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu, modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I, cămin de bătrâni în Scundu. Valoarea totală estimată a proiectului (fără TVA) este de 20,26 milioane lei, din care: pentru alimentare cu apă în comunele Orleşti şi Scundu - 6,37 milioane lei, canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu - circa 6 milioane lei, modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I - 6,43 milioane lei, cămin de bătrâni în Scundu 1,52 milioane lei. Durata contractului sau termenul pentru finalizare este de 17 luni începând de la data atribuirii contractului. Proiectul este finanţat în mare parte din fonduri comunitare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, Măsura 322.

Conform afirmaţiilor primarului PNL Constantin Cîrstina, noile investiţii vor fi finalizate în luna mai a anului 2012 şi mai cuprind şi construcţia unui cămin de bătrâni cu o capacitate de 15 locuri. „Acest proiect integrat este cea mai mare realizare a noastră, din ultimii ani. Pe partea de infrastructură, rezolvă cam toate problemele comunităţii noastre. Pe raza comunei Orleşti, avem 7 kilometri de drumuri judeţene. Toţi sunt asfaltaţi, dar pe o porţiune de 3 kilometri mai sunt necesare intervenţii. E vorba despre zona dinspre Prundeni. Drumuri comunale şi săteşti avem 20 de kilometri. Mai mult de jumătate s-au asfaltat cu Strabag, pe HG 577. Alţi 3 kilometri, spre Scaioşi, sunt modernizaţi, iar cu proiectul pe Măsura 322 rezolvăm şi diferenţa de 7 km. Gaze avem în toată comuna. Canalizare, la fel, avem. Încă un kilometru de reţea vom face anul acesta. Probleme nu vor mai fi deloc nici cu apa, pentru că vom înlocui toată reţeaua. Deci, vor fi conducte noi, staţii de epurare moderne, poate chiar mai bune decât în marile oraşe", a anunţat primarul Cârstina care, de acum înainte, aşteaptă investitori. 

„Cei care doresc să înceapă o afacere sau să-şi extindă afacerile pe care deja le au, sunt bine veniţi la Orleşti. Le oferim toate condiţiile. Localitatea este străbătută şi de un drum naţional, care se află într-o stare bună. Nu este ascunsă cine ştie pe unde, aşa că agenţii economici au posibilitatea să investească inteligent. Pe viitor, nu-mi rămâne decât să investesc în sport, cultură şi învăţământ. Am fost informat, de asemenea, că proiectul pentru parc ne-a fost aprobat şi am intrat pe ultima sută de metri cu cel referitor la producerea energiei electrice prin folosirea panourilor cu celule fotovoltaice. Pentru acest ultim proiect, vom valorifica un hectar de teren. După ce îl vom materializa, ne vom câştiga independenţa energetică. Nu va mai fi o problemă cu iluminatul public, sau cu asigurarea energiei electrice în instituţiile publice", a mai spus primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe