Ion Predescu vrea să vină preot “cu japca

duminică, 19 iunie 2011

• Scandal la Arhiepiscopia Râmnicului!

Ion Predescu vrea să vină preot „cu japca" la Biserica Sfânta Parascheva

• enoriaşii din Eparhia Râmnicului nu-l doresc pe preotul Predescu la biserica lor, ei spun că dacă nu li se va face dreptate se vor adresa Prea Fericitului Părinte Patriarh Daniel şi vor protesta în faţa Catedralei Episcopale

Tiberiu Pîrnău

Enoriaşii din municipiul Râmnicu Vâlcea se revoltă împotriva unei decizii aberante a „înalţilor" prelaţi din biserica creştin-ortodoxă vâlceană. Arhiepiscopia Râmnicului se află pe un butoi cu pulbere după ce ÎPS Gherasim a semnat o hârtie, prin care unul dintre cei mai controversaţi preoţi din judeţul Vâlcea, Ion Predescu, a fost transferat de la Catedrala Arhiepiscopală la Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva" din Râmnicu Vâlcea. Postul respectiv a devenit vacant ca urmare a manevrelor de culise ale aceluiaşi Ion Predescu, care „l-a lucrat temeinic" pe cel mai respectat preot din municipiul Râmnicu Vâlcea, Sandu Cristescu, un om de o bunătate ieşită din comun, strălucit teolog, un spirit cu-adevărat luminat. Să spunem lucrurilor pe nume: preotul Cristescu a fost scos forţat la pensie de „gaşca", care a pus stăpânire pe Arhipiscopia Râmnicului. La auzul acestei veşti, mii de locuitori ai oraşului s-au arătat dispuşi să protesteze împotriva acestei hotărâri. Oamenii sunt şi mai vehemenţi în ceea ce-l priveşte pe preotul Predescu, care probabil nu va avea curajul să calce treptele Bisericii „Cuvioasa Sfânta Parascheva". Credincioşii din Eparhia Râmnicului ne-au transmis şi o scrisoare deschisă în acest sens:

„Au trecut mai mulţi ani de la revoluţie. Am crezut că societatea spre care ne îndreptam este una NORMALĂ. Din păcate, ea este plină de fel de fel de „scandaluri", care mai de care. Politicienii se ceartă, oamenii de afaceri la fel. Totul este mai rău iar noi oamenii am crezut într-un loc „de salvare" a suferinţelor noastre de tot felul: „Biserica" şi credem în continuare în ea. Dar, şi aici au început scandalurile. Fiecare loveşte în persoana şi demnitatea celuilalt, parcă nu le mai ajunge, când poporul este atât de bătut de soartă. Asta mai lipsea ! Preoţii care-şi fac datoria sunt mulţi, dar nu se pot afirma ca alţii, că nu fac parte din „sistem".

Acum un scandal care începe să ia amploare este făcut de un „preot" care nu prea are tangenţă cu lucrurile sfinte. Ne întrebăm când a fost sincer părintele „Predescu", atunci când a dat adeziune la SECURITATE sau când i-a turnat pe toţi? Cerem ca dosarul părintelui Predescu să fie făcut public, pentru că-l acuzăm de „Poliţie Politică", iar poporul trebuie să ştie unde se spovedeşte.

1. În 1989 la REVOLUŢIE, unde aţi fugit Părinte Predescu? Un singur preot din toată eparhia a avut curajul de a vorbi la balconul Prefecturii mulţimii adunate. Documente si casete video există. Pe acesta vreţi să-l călcaţi în picioare, Părinte Predescu!

Părinte Predescu, vă aduceţi aminte de părintele Duţulescu, care era diacon la Catedrala Episcopală pe care l-aţi dezbrăcat şi dat afară ?

Un alt preot este Părintele Popescu Petre, care a fost şi el dezbrăcat şi scos de dumneavoastră din Catedrală pe motiv că face politică.

Câte cuie aţi „ bătut " la vreo biserică în atâţia ani de preoţie? Şi aveţi pretenţia să mergeţi la o biserică unde s-a muncit peste 30 de ani ! Noi cunoaştem preoţii de acolo .

Vă spune ceva adresa asta? „Strada Carpaţi nr. 6". Aţi dat bani cu camătă şi pentru 2000 de dolari omul a pierdut casa.
Când aţi fost trimis în judeţul Olt să verificaţi pe „ascuns" preoţii, v-au prins şi aţi plecat „fugărit" că altfel vă linşau. Ce caracter aveţi! Acei preoţi vă aşteaptă să vă vadă, pentru modul „ticălos" cum v-aţi comportat!

Ca om vă caracterizăm astfel: intrigant, viclean, parşiv si necredincios, instigator, înjură si blesteamă. Mai are rost să ne mai „mirăm " că la Catedrala Arhiepiscopală nu mai vin credincioşi?

Dacă credincioşii dintr-o eparhie nu vă vor, ce faceţi? Călcaţi pe cadrave?

Care sunt meritele acestui preot de a ajuns consilier la Sectorul -Social al Arhiepiscopiei? Nu cumva prin şantaj ?

Câte fapte bune de milostenie a făcut şi câţi săraci a ajutat personal din banii dânsului şi nu din banii Arhiepiscopiei ?

Este adevărat ca v-aţi cumpărat „mitră şi baston de Episcop" ? Aceasta denotă starea în care vă aflaţi.... Nu veţi ajunge niciodată! Ce cărţi aţi citit in ultima perioadă?

Nu cumva, toate faptele pe care le-am amintit, sunt făcute sub binecuvântarea „Înaltului Ierarh Gherasim"? care se face că nu le ştie si „TACE"!!!! Până când preoţimea şi credincioşii vor mai suferi aceste mojicii?!!!! Răbdarea are limite, iar noi credincioşii, dar şi preoţii în majoritatea lor vom sesiza Organele Ierarhic superioare, inclusiv pe Prea Fericitul Părinte Patriarh Daniel, de modul murdar în care se lucrează în cadrul Consiliului Permanenţei Eparhiale de la Vâlcea. Biserica are nevoie de preoţi curaţi, vrednici pentru că în vremurile grele în care ne găsim, de secularizare, numai aşa se mai poate păstra credinţa ortodoxă"

După cum se poate observa indignarea enoriaşilor este maximă. Luni, 20 iunie, la Arhiepiscopia Râmnicului va fi depus un memoriu semnat de 300 de vâlceni, în care sunt menţionate toate aceste lucruri. Rămâne de văzut cum va reacţiona conducerea Arhiepiscopiei Râmnicului, acum în ceasul al doisprezecelea. Va da dovadă de înţelepciune sau va îmbrăţişa calea dihoniei?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments on “Ion Predescu vrea să vină preot “cu japca”

    1. Novicea se numeste Eugenia Tehei. In urma violului s-a retras la mama ei unde a stat izolata o vreme pina cind mama ei a reusit sa o faca sa spuna de ce fuge de oameni si de ce sta inchisa in casa. A marcat-o atit de puternic acest viol incit a facut o psihoza in urma careia este tratata si azi ca fiind scizofrenica. Chiar si acum la virsta de 53 de ani , Eugenia vorbeste greu si cu frica despre Ion Predescu pe care il considera plin de diavoli si mafiot.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe