Elena Udrea alocă 3,1 milioane euro pentru construirea de grădiniţe şi creşe în Vâlcea

miercuri, 15 iunie 2011

Elena Udrea alocă 3,1 milioane euro pentru construirea de grădiniţe şi creşe în Vâlcea

Recent, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia a 15 creşe şi grădiniţe în judeţul Vâlcea. Acestea vor fi construite prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii, subprogramul „Modernizarea localităţilor româneşti. Cele 15 grădiniţe şi creşe vor fi construite în 14 localităţi din Vâlcea: Drăgăşani, Zătreni, Tomşani, Costeşti, Horezu, Goleşti, Bălceşti, Băile Govora, Galicea, Berbeşti, Mihăeşti, Băile Olăneşti, Nicolae Bălcescu şi Râmnicu Vâlcea.

Valoarea estimată maximă pentru acest pachet este de 12,8 milioane lei (3,1 milioane euro) fără TVA. Valoarea estimată include costurile de proiectare şi execuţie, precum şi pe cele de finanţare. Criteriul de atribuire a contractului este preţul cel mai scăzut. Obiectivele de investiţii au fost stabilite în funcţie de propunerile înaintate de autorităţile publice locale şi în urma analizei Comisiei Tehnico-Economice a ministerului, în baza criteriilor de prioritizare prevăzute de legislaţia în vigoare.
Proiectele-tip utilizate pentru aceste obiective de investiţii sunt de trei categorii, respectiv pentru creşe sau grădiniţe cu una, două sau trei grupe de copii şi sunt puse la dispoziţie de MDRT. Autorităţile publice locale beneficiare ale investiţiilor sunt cele care identifică terenul pe care vor fi amplasate construcţiile. De asemenea, tot ele vor realiza, la finalizarea investiţiei, dotările tehnico-edilitare.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a lansat pe 3 iunie licitaţiile pentru primele proiecte de creşe şi grădiniţe realizate prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Primele licitaţii s-au făcut pentru creşele şi grădiniţele din judeţele Buzău, Vrancea, Suceava şi Botoşani. Guvernul a aprobat în decembrie 2010 construcţia a 400 de creşe în 2011, prin Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii. Astfel, executantul va suporta din surse proprii construcţia unei creşe, urmând să primească banii din partea statului din 2013. Elena Udrea, ministrul dezvoltării, a spus că Executivul intenţionează să acopere tot necesarul de creşe din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe