Rata şomajului a scăzut la nivelul judeţului Vâlcea la 4,7%

miercuri, 8 iunie 2011

• În luna mai, 886 de şomeri şi-au găsit de lucru

Rata şomajului a scăzut la nivelul judeţului Vâlcea la 4,7%

La data de 31 mai 2011, în judeţul Vâlcea erau înregistraţi 8.442 de şomeri, din care indemnizaţi 3.923, în scădere cu 886 de şomeri (indemnizaţi şi neindemnizaţi) faţă de luna anterioară. Din totalul şomerilor, 3.766 sunt femei (44,6%), iar 3.268 provin din mediul urban, faţă de 5.174 de şomeri proveniţi din mediul rural.
Comparativ cu luna trecută, rata şomajului în judeţul Vâlcea este cu 0,5 puncte procentuale mai mică (în luna aprilie 2011 se înregistra o rată de 5,2% şi un număr de 9.328 şomeri). Indemnizaţia de şomaj medie este de 406 lei, cea minimă este de 250 pentru absolvenţii de învăţământ, iar cea mai mare indemnizaţie de şomaj este de 1.797 lei.

„Evoluţia ratei şomajului în ultimele luni se înscrie într-un proces de normalitate, în sensul în care, odată cu venirea sezonului cald, activităţile economice din construcţii, servicii şi turism sunt la capacitate maximă iar în această perioadă rata ocupării forţei de muncă creşte, fapt confirmat şi de statistica anilor anteriori. Mai mult, noile sancţiuni prevăzute de Codul Muncii pentru munca la negru au avut ca efect creşterea numărului de contracte de muncă înregistrate, ceea ce a potentat şi mai mult scăderea ratei şomajului în judeţul Vâlcea", este de părere Dumitru Nicu Cornoiu, directorul executiv al AJOFM Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe