Peste 500 de şomeri din Vâlcea au fost selectaţi în vederea susţinerii interviului de angajare

duminică, 22 mai 2011

• La Bursa forţei de muncă,

Peste 500 de şomeri din Vâlcea au fost selectaţi în vederea susţinerii interviului de angajare

AJOFM Valcea a organizat in cursul zilei de vineri, 20 mai 2011, incepind cu orele 9.00, la Universitatea Constantin Brancoveanu din Rm.Valcea, Bursa generala a locurilor de munca, al treilea eveniment de acest gen din 2011.
În Bursa s-au prezentat 41 de societati comerciale care au pus la dispozitia somerilor 256 locuri de munca vacante. Au fost selectati in vederea sustinerii interviului de angajare/probei de lucru un numar de 503 someri dintr-un numar total de 987 persoane prezente. În afara somerilor selectati pentru interviu, s-au incadrat in munca pe loc, fiind acceptati de angajatori, 37 someri.

„Analizand cererea si oferta de munca din cadrul Bursei, precum si tendintele manifestate pe piata muncii locale in ultimele luni, pot afirma ca presiunea ocuparii fortei de munca in judetul Valcea a scazut, iar acest fapt se datoreaza in primul rind reasezarii cadrului legislativ care reglementeaza raporturile de munca si somajul in Romania.In acest moment, sunt stimulate persoanele apte de munca sa se incadreze in munca si sanctionati angajatorii care nu respecta legislatia, pornind de la obligativitatea de a anunta AJOFM despe locurile de munca vacante, pina la finalizarea contractualitatii, pentru asigurarea tuturor drepturilor ce decurg din contractul individual de munca. Urmatorul pas, cred ca ar trebui sa fie facut in directia gasirii unor resurse suplimentare pentru investitii.

Investitiile creaza noi locuri de munca, ceea ce conduce la cresterea incasarilor la buget, surplusul financiar putind fi mobilizat pentru construirea unui cadru armonios de dezvoltare economica si sociala", consideră directorul executiv al AJOFM Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe