Sparle si soparle

miercuri, 30 martie 2011

Sparle si soparle

• Pe zi ce trece, este tot mai evident că decizia luată de conducerea Oltchim de a cumpăra activitatea de petrochimie de la Arpechim Piteşti a fost una dintre cele mai nefericite. Spunem asta pentru că odată cu închiderea rafinăriei de la Arpechim (care aparţine de OMV Petrom) se opresc şi robinetele care aprovizionau cu materii prime mare parte din activitatea de petrochimie. Or, cum petrochimia de la Arpechim nu mai funcţionează de doi ani şi jumătate, cei de la OMV au luat o deczie justă din punct de vedere economic, având în vedere că nu mai exista cumpărător pentru produsele care se realizau în partea de rafinărie. În aceste condiţii, se „certifică" faptul că milioanele de euro plătite de Oltchim pentru reparaţii la petrochimia de la Arpechim au fost aruncate pe apa Sâmbetei, iar, pe lângă toate aceste probleme, este nevoie ca directorul Roibu să cumpere acum şi rafinăria pentru a fi sigur că platforma de la Arpechim funcţionează la întreaga capacitate.

• Comisarii de la Garda Financiară Vâlcea „l-au spălat" cu detergent pe administratorul societăţii Matdan Service SRL, Daniel Matei, chiar dacă acesta are mari probleme în ceea ce priveşte respectarea prevederilor fiscale. Comisarii conduşi de Valentin Oprea au cam mimat controlul la punctul de lucru din Drăgăşani al societăţii mai sus amintite. Şi dacă tot suntem la capitolul Gardă Financiară, i-am întreba pe domnii comisari: cum mama naibii se face că aproape toată marfa pusă în vânzare în bazarurile vâlcene (Poiana-Centru, Matei Basarab, Dovali, Traian etc) nu are acte de provenienţă? Ce spuneţi domnilor Oprea, Verdeş, Săraru şi compania?

• Mulţi duşmani şi-a găsit prin Râmnic viceprimarul imberb Cosmin Constantinescu atunci când a hotărât, cu acordul tacit al primarului Rădulescu, să arunce 600 milioane lei vechi (circa 15.000 de euro) din banii publici pentru organizarea Galei Local Kombat. Decât să dea o grămadă de bani (din bugetul taxei pe cultură şi sport) pe astfel de „bătăi primitive", Primăria Râmnicului mai bine relua tradiţia uitată de mult de organizare a festivalului „Constelaţii Rock", un eveniment care a funcţionat timp de un deceniu.

• Fostul prefect Mircea Perpelea (54 de ani) se simte în continuare rău, după ce boala (comoţie cerebrală) a recidivat chiar în spitalul din Bucureşti. Boala s-a agravat chiar în timpul în care medicii se pregăteau să-l transporte pe Mircea Perpelea la o clinică din Austria.

• În numerele viitoare ale ziarului vom face câteva dezvăluiri incendiare despre modul cum prefectul (printr-o firmă paravan din Vaideeni) îşi trage sume frumoase de bani din subvenţiile pe care APIA le plăteşte pentru golurile alpine din nordul judeţului Vâlcea, suprafeţe care au fost atribuite primăriilor... chiar de către prefect!!!

• Societatea SC Ducu Prest SRL din Râmnicu Vâlcea a fost prinsă pe picior greşit de comisarii Gărzii de Mediu Vâlcea. În urma unui control, societatea în cauză a fost sancţionată cu suma de 20.000 lei noi, iar prin nota de constatare nr. 23/22.03.2011 pentru neconformităţile constatate au fost impuse măsurile neceesare pentru respectarea obligaţiilor stabilite în legislaţia privind protecţia mediului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe