Primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, vrea să aducă apă şi canalizare în cinci sate

miercuri, 30 martie 2011

• Printr-un proiect depus la Ministerul Dezvoltării Regionale,

Primarul din Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, vrea să aducă apă şi canalizare în cinci sate

Primarul comunei Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu, ne-a spus recent că în acest an vor începe lucările de refacere a două biserici din localitate: din satele Giuleştii de Sus şi Dejoi, cu sprijinul financiar al primăriei, al enoriaşilor, dar şi al Consiliului Judeţean Vâlcea. „Una dintre biserici a fost afectată de un incendiu, iar cealaltă s-a degradat pentru că nu s-au mai executat demult lucrări de refacere. Pe de altă parte, vreau să vă mai spun că avem în lucru realizarea studiilor şi a proiectelor în vederea demarării lucrării de asfaltare a drumurilor din Rusăneşti, Giuleştii de Sus, Fârtăţeşti şi Giuleşti, pe o porţiune totală de 6,5 km. Pe lângă toate acestea, am depus zilele trecute la Ministerul Dezvoltării Regionale un proiect privind introducerea apei curente şi a canalizării în satele Becşani, Nisipi, Gârnicet, Dejoi şi Şotani", ne-a mai spus primarul comunei Fârtăţeşti, Nicolae Voicescu.

Tot primarul Nicolae Voicescu a mai adăugat că în scurt timp vor începe lucrările de reparaţii capitale la Căminul Cultural din centrul comunei, dup ce CJ Vâlcea a decis alocarea sumei de 110.000 lei. În plus, primarul comunei Fârtăţeşti este foarte mândru de beneficiile proiectului european „Sistem zonal de colectare a deşeurilor şi depozitare temporară în comuna Fârtăţeşti", după aproape doi ani de la darea în folosinţă. „Cu firma care execută acest serviciu - Grup Salubrizare Urbană - nu am avut nici un fel de probleme. Deşeurile se colectează cu ajutorul unor maşini speciale, sunt duse la staţia de colectare din Giuleşti, introduse într-o cuvă specială, presate în nişte containere ermetice, după care sunt apoi transportate la Balş unde sunt incinerate. Acolo, la staţie, este farmacie. Totul se spală cu detergent, se igienizează maşinile, cuvele, absolut tot. De aceea se numeşte şi staţie de depozitare temporară, pentru că gunoaiele nu rămân mult timp pe platformă", ne-a declarat primarul Nicolae Voicescu.

Primarul din Fârtăţeşti mai spune că proiectul s-a derulat în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vâlcea şi consiliile locale ale comunelor Amărăşti, Copăceni, Creţeni, Guşoeni, Lădeşti, Lăpuşata, Lungeşti, Măciuca, Mădulari, Mitrofani, Roeşti, Roşiile, Stăneşti, Suteşti, Şuşani, Tetoiu şi Valea Mare, însă numai 6 primării participă efectiv la acest proiect. În vara anului 2009, Consiliul Local al comunei Fârtăţeşti a finalizat implementarea, în calitate de beneficiar, a proiectului „Sistem zonal de colectare a deşeurilor şi depozitare temporară în comuna Fârtăţeşti", în cadrul programului Phare 2004 Coeziune Economică şi Socială - Schema de investiţii pentru proiecte mici de gestionare a deşeurilor, proiect în care Consiliul Judeţean Vâlcea are calitatea de partener. Prin proiect s-a construit un sistem zonal de colectare şi depozitare temporară a deşeurilor, activităţile cuprinzând achiziţii de echipamente, mijloace de transport şi recipienţi de colectare selectivă, instruirea personalului, promovarea proiectului şi reorganizarea instituţională a structurii de colectare a deşeurilor.

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe