În Tetoiu, au început lucrările de refacere a podului peste Valea Româneasa

miercuri, 30 martie 2011

• Primarul Gheorghe Popa ne-a declarat că

În Tetoiu, au început lucrările de refacere a podului peste Valea Româneasa

o altă realizare punctată e primarul Gheorghe Popa a fost construirea în centrul comunei a unei moderne pieţe agroalimentare din materialele de construcţie strânse de la fostele CAP-uri dezafectate • în plus, primarul din Tetoiu a mai spus că pe 15 martie 2011 a fost înfiinţat Centrul Olimpic „Bogdan Amaru", în scopul de a se promova valorile olimpismului

Primarul comunei Tetoiu, Gheorghe Popa, ne-a declarat zilele trecute că de puţin timp au început lucrările de refacere a podului peste Valea Româneasa, situat pe drumul DJ 676G Zătreni-Măneasa. „Acest drum judeţean face legătura între satele comunei Tetoiu şi reprezintă pentru aceste comunităţi o legătură directă între ele cât şi cu localităţile învecinate. Drumurile care fac legătura între satele acestei comune, traversează Valea Româneasa pe podul din lemn existent la kilometrul 14, care se află într-o avansată stare de degradare şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Această vale are un caracter torenţial izolând astfel gospodăriile situate pe malurile văii şi creând dificultăţi în asigurarea unui mod de viaţă normal pentru locuitorii acestei zone.

Înlăturarea acestor neajunsuri presupune relizarea unui pod din beton armat peste Valea Româneasa, pe drumul judeţean 676G, care va asigura şi îmbunătăţi condiţiile de viaţă şi de trafic ale populaţiei din zonă. Odată cu asigurarea accesului sigur şi rapid prin refacerea acestui pod, toată zona de pe malul drept al pârâului Sasa se va dezvolta şi prin punerea în valoare a agroturismului. Drumul judeţean 676G constituie cea mai scurtă cale rutieră de acces în satul Popesti, aflat pe malul drept al pârâului Sasa, străbătând satele comunei de la un cap la celălalt. În perioadele bogate în precipitaţii, circulaţia se efectuează cu dificultate, iar locuitorii sunt obligaţi să ocolească pe alta rută, pentru a ajunge la instituţiile publice, la staţiile de autobuz ale mijloacelor de transport în comun, poliţie, dispensar, biserică şi şcoală", ne-a declarat Gheorghe Popa.

Pe de altă parte, primarul comunei Tetoiu ne-a mai precizat că principala problemă a localităţii este starea precară în care se află drumul judeţean DJ 676, un drum care, pe o porţiune de 9 km, nu are nici un fel de asfalt. Primarul din Tetoiu a făcut mai multe intervenţii la Consiliul Judeţean Vâlcea (administratorul drumului) dar şi la Guvern, urmând ca în acest an să se asfalteze o porţiune de 4 kilometri.

O altă realizare punctată e primarul Gheorghe Popa a fost construirea în centrul comunei a unei moderne pieţe agroalimentare din materialele de construcţie strânse de la fostele CAP-uri dezafectate. În plus, primarul din Tetoiu a mai spus că pe 15 martie 2011 a fost înfiinţat Centrul Olimpic „Bogdan Amaru", în scopul de a se promova valorile olimpismului.
Şcolile, dispensarul medical, cabinetul stomatologic, sediul primăriei, reabilitarea bibliotecii, a fântânilor - sunt doar câteva dintre realizările pe care primarul Gheorghe Popa le-a dus la îndeplinire. „N-aş vrea să creadă lumea că mă laud, dar am făcut anul trecut investiţii de aproximativ 50 de miliarde de lei vechi. Şcolile sunt acum dotate la standarde europene, cu săli de clase moderne, geam termopan, centrală termică şi grupuri sanitare. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe