Sparle si soparle

duminică, 27 martie 2011

Sparle si soparle

• Denunţătorul liderului de la CNSLR Frăţia, Marius Petcu, este omul de afaceri vâlcean Dorin Petre Scrieciu, acţionar şi administrator al societăţii comerciale Electronics SRL, cu sediul în Râmnicu Vâlcea. Potrivit ziarului „Puterea" acesta a mai deţinut acţiuni într-o altă societate, Electroprest SRL, şi deţine calitatea de administrator al SC Electronics Filiala Băile Govora SRL. Compania Electronics SRL a derulat cel puţin trei contracte cu instituţiile statului în ultimii patru ani, printre care se regăseşte şi un contract cu o instituţie aflată în subordinea Ministerului Sănătăţii, ai căror salariaţi sunt afiliaţi la Federaţia Sindicală Sanitas, condusă de Marius Petcu.

Este vorba despre un contract de lucrări, parafat de către compania lui Srieciu, Electronics SRL, la data de 29 septembrie 2009, cu Spitalul Clinic de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie Eforie Nord. Valoarea contractului s-a ridicat la vremea respectiveă la 2,5 milioane de lei fără TVA, firma denunţătorului lui Marius Petcu trebuind să efectueze lucrări de renovare şi de reparaţii capitale ale băilor reci". Acesta nu este, însă, singurul contract cu statul al firmei Electronics SRL. La sfârşitul lunii septembrie a anului 2008, compania lui Dorin Petre Scrieciu a încasat din partea Consiliului Judeţean Vâlcea un contract în valoare de 345.100 de lei cu TVA inclusă, pentru lucrări de reabilitare a Grupului Şcolar "Antim Ivireanu" din Râmnicu Vâlcea şi a Grupului Şcolar "Petrache Poenaru" din comuna Bălceşti.

La data de 1 noiembrie 2010, firma lui Petre Scrieciu a mai încheiat un contract cu Consiliul Local al comunei vâlcene Vlădeşti în vederea efectuării de lucrări aferente proiectului integrat de dezvoltarea  infrastructurii, îmbunătăţirea drumurilor locale, construcţia unui teren de sport, a unei grădiniţe cu program prelungit şi a unui spaţiu pentru expunerea ceramicii tradiţionale. Valoarea contractului, finanţat din fonduri comunitare, a fost de 8,5 milioane de lei fără TVA.

• Liderul grupului socialiştilor francezi din Parlamentul European, doamna Catherine Trautmann, fost ministru al Culturii şi Comunicaţiilor în Franţa, le-a făcut o mărturisire şocantă ziariştilor invitaţi recent la PE de europarlamentarul român Victor Boştinaru. Madam Trautmann le-a povestit jurnaliştilor cum a fost abordată în Parlamentul European de un tânăr ofiţer român de informaţii, care s-a recomandat ca fiind un asistent parlamentar. Agentul român infiltrat la Bruxelles încerca să afle de la liderul socialiştilor francezi anumite detalii referitoare la o întrevedere cu un oficial român. Doamna Trautmann a mirosit că este ceva în neregulă, l-a legitimat pe individ şi s-a dovedit că acesta avea o altă identitate, lucrând sub acoperire la PE. Era, de fapt, ofiţer al Serviciului de Informaţii de Externe al României. În opinia noastră, băiatul acela, care a fost, iată, deconspirat ar trebui chemat acasă şi pus pe liber...

• Doamna Trautmann le-a mai povestit jurnaliştilor români cum în urmă cu o lună, vicepresedintele Grupului Socialiştilor din PE, Hannes Swoboda, i-a făcut o vizită la Bucureşti, la spital, preşedintelui Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu. Vizita în România a înaltului demnitar european a avut caracter privat. Trauttman a mai povestit că maşina înaltului oficial european a fost urmărită tot timpul la Bucureşti de structurile de informaţii româneşti.

• În atenţia procurorilor DNA a intrat un contract dubios încheiat intre SC OLTCHIM SA şi o firmă din Piteşti, care-i aparţine fostului ginere al preşedintelui CJ Argeş. Firma respectivă a primit, se pare, peste un million de euro pentru a arhiva în format digital documente ale combinatului chimic vâlcean.

• Unui important om politic vâlcean din PDL hoţii i-au spart casa de vacanţă din nordul judeţului. Valoarea prejudiciului: peste 30.000 lei noi. Poliţiştii ştiu cine sunt infractorii, dar nu au încă suficiente dovezi pentru a-i reţine.

• Mircea Stănculescu, fostul preşedinte al PC Vâlcea, a trecut cu arme şi bagaje la PDL Vâlcea. Cu această ocazie, peste 100 de conservatori vâlceni au devenit democrat-liberali. Mihai Persu acţionează, după cum se observă, conform principiului: Dezbină şi stăpâneşte. În acest fel, el va fi cel care va stinge lumina la PC Vâlcea.

• Omul de afaceri Mihai Persu are probleme economice. Persu cel mic s-a întins mai mult decât avea plapuma şi acum nu mai ştie pe unde să scoată cămaşa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe