Harpoanele DNA se vor înfige în rechinii adevăraţi ai Vâlcii

duminică, 27 martie 2011

Harpoanele DNA se vor înfige în rechinii adevăraţi ai Vâlcii

Tiberiu Pîrnău

Două grupări de tip mafiot din Valcea şi-au dat mâna şi acţionează, deocamdată, nestingherite în judeţul nostru. Acţiunile în forţă din ultimele luni demarate la comanda directă a preşedintelui Traian Băsescu i-a determinat pe capii celor două case mafiote vâlcene să-şi unească forţele. Neaşteptata mişcare a foştilor duşmani de moarte are un substrat evident: teama, frica de DNA, de închisoare. Credinţa falsă afişată cu o disperare demnă de milă nu-i va putea feri de dreptatea divină.
Cei doi au distrus economia unui judeţ întreg şi, asemenea mafiei italiene, şi-au infiltrat oameni în toate structurile statului român pentru a se proteja pe ei înşişi, în primul rând, şi pentru bunăstarea afacerilor ilicite. Judecători, procurori, poliţişti, politicieni, funcţionari publici, parlamentari, primari vâlceni sunt în solda celor două grupări. Până acum fiecare dintre cei doi capi ai „Cosei Nostra de la Vâlcea" acţiona pentru întărirea propriei puteri economice şi de influenţă politică. Din când în când interesele celor doi se mai ciocneau şi ieşeau scântei, se zdruncina judeţul. Serviciile de informaţii, SRI şi DGIPI, ştiu toate acestea, dar asistă cu neputinţă şi cu frustrare maximă la capacul pus pe oala sub presiune de către poliţiştii şi procurorii locali corupţi, aflaţi pe ştatul de plată al celor doi lideri. La noi, la Vâlcea, asasinatele nu se produc pe stradă, ziua în amiaza mare, cu zgomot puternic de pistol. Asasinii sunt simbriaşii amintitiţi deja, ei produc crime economice, asasinate morale. Sistemul corupt îi trage pe linie moartă pe cei care refuza înregimentarea.

Prima grupare este condusă de un individ golit de sentimente, fără scrupule, ale cărui puteri politice, economice şi din justiţie au cam început să tremure, nu are afacerea lui, dar este stăpân peste averea statului. Buldogul mustăcios a stat căţărat ani de zile pe un munte de bani publici, pe care l-a administrat în beneficiul lui direct şi al căpuşelor lipsite de moralitate şi caracter, care roiesc de ani de zile în jurul lui şi au supt toată vlaga firmei de stat. Ani la rândul s-a dovedit a fi un manager incompetent, cu mâna întinsă continuu la stat. Are o avere incomensurabilă, conturi de zeci de milioane de euro în paradisuri fiscale, zeci de imobile, mii de hectare de teren etc. A fost păstrat în funcţie pentru generozitatea cu care ştie să acorde sinecuri economice grangurilor politici, aflaţi la conducerea ţării în ultimii 20 de ani. Pentru propria linişte şi pentru burţile nesătule ale politicienilor corupţi până în măduva oaselor. Acum situaţia de la societatea de stat este disperată, fără ieşire, o criză prelungită de câţiva ani. Capul mafiot se încăpăţânează să rămână la conducere şi cere din nou ajutor statului: sute de milioane de euro. Culmea tupeului şi a nesimţirii!

A doua grupare este condusă de un om de afaceri, care s-a îmbogăţit din traficul cu benzină şi motorină în timpul războiului din Iugoslavia. A făcut bani buni atunci. Bani buni, dar nu curaţi! Bani mizerabili din afaceri ilegale. După aceea a ieşit la suprafaţă şi a început să cumpere societăţi de stat, cu ajutorul funcţionarilor de stat putred de corupţi. A cumpărat ceea ce construise în zeci de ani regimul comunist, cu mii de muncitori. Preţul extraordinar de mic! Activele respective au fost subevaluate şi cumpărate cu bani de seminţe. Aşa a început să dezvolte acest al doilea cap al mafiei vâlcene o avere enormă, să cumpere fabrici, hoteluri, mii de hectare de teren (adevăraţi latifundiari!) şi, în final, să se implice în politică din dorinţa de a prelua în mod direct frâiele judeţului Vâlcea şi să-l transforme într-un fel de SRL propriu.
Cu ocazia fuzionării celor două structuri mafiote, SRL-ul a devenit societate pe acţiuni, cu doi acţionari importanţi: SC Vâlcea SA, cu sute de mii de slugi ale celor doi patroni. Aşa ne consideră ei pe noi, cetăţenii oneşti ai judeţului.
Din fericire, se apropie ora scadenţei, AMR-ul este foarte scurt, de ordinul săptămânilor. Mircia Gutău, Nicolae Dicu, Dorin Dobrişan, Ovidiu Ciogescu, Teodor Trancă, Petre Popescu au fost doar nişte biete marionete ale celor doi păpuşari şefi. Funia se apropie de par şi harpoanele DNA de rechinii adevăraţi! Vedea-veţi ce va urma!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe