Sâmbătă, 26 martie, “Earth Hour 2011" la Râmnicu Vâlcea

joi, 24 martie 2011

Sâmbătă, 26 martie, „Earth Hour 2011" la Râmnicu Vâlcea

Pe 26 martie, de la 20,30, aproape 50 de oraşe din România vor stinge luminile pentru o oră, alăturându-se campaniei Earth Hour, cea mai mare manifestare de mediu din istorie. Pentru acest an, WWF, organizaţia care a iniţiat conceptul Earth Hour şi care coordonează campania de cinci ani de zile, estimează că sute de milioane de oameni din peste 5000 de oraşe din întreaga lume vor stinge luminile în mod simbolic. Totodată, în 2011 Earth Hour intră într-o etapă nouă: Beyond the Hour.

Anul trecut, municipiul Râmnicu Vâcea a fost primul oraş din România care s-a angajat în susţinerea proiectului "Ora Pământului" 2010. Ca urmare, municipalitatea nu putea să nu facă parte din rândul oraşelor care participă la ediţia din acest an a acestui eveniment mondial.

La îndemnul administraţiei locale, 30 de societăţi comerciale, instituţii publice şi unităţi şcolare şi-au anunţat participarea la "Earth Hour" 2011, astfel că sâmbătă, 26 martie 2011, între orele 20.30 - 21.30, la sediile lor va fi stinsă lumina. Pentru a marca evenimentul, în intervalul orar sus-menţionat, în Scuarul Mircea cel Bătrân din centrul oraşului, în cadrul unei manifestări având ca protagonişti actorii Teatrului Municipal "Ariel" şi elevi de la Grupul Şcolar "General Magheru", vor fi aprinse 60 de candele simbolizând tot atâtea minute ale Orei Pământului. Nu în ultimul rând, municipalitatea face apel către toţi cetăţenii din Râmnic să participe la "Ora Pământului" stingând lumina sau măcar reducând consumul de energie electrică.

Expresia cantitativă a participării municipiului Râmnicu Vâlcea la "Earth Hour" va fi realizată cu sprijinul CEZ Ditribuţie, care va monitoriza consumurile de energie electrică din intervalul orar 20.30 - 21.30 al zilei de 26 martie şi le va compara cu consumurile similare dintr-o zi obişnuită.

În cursul acestei săptămâni, Primăria municipiului Râmnicu Vâlcea împreună cu Agenţia pentru Protecţia Mediului Vâlcea vor face prezentări de spoturi de promovare a acestui eveniment în mai multe unităţi şcolare din oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe