Gara din Râmnicu Vâlcea va fi modernizată în urma unei investiţii de 12 milioane euro

joi, 24 martie 2011

• Potrivit unui nou proiect de hotărâre de Guvern,

Gara din Râmnicu Vâlcea va fi modernizată în urma unei investiţii de 12 milioane euro

Ministerul Transporturilor (MT) vrea să investească 620 de milioane de lei (circa 150 milioane de euro), inclusiv TVA, pentru modernizarea a 16 gări din reşedinţele de judeţ. Banii necesari ar urma să vină de la Uniunea Europeană, prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Potrivit unui proiect de hotărâre de guvern postat pe site-ul MT, printre cele 16 gări avute în vedere se află şi cea din Râmnicu Vâlcea.

Potrivit caracteristicilor principale şi indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Modernizarea staţiei de cale ferată din Râmnicu Vâlcea", valoarea totală a investiţiei se va ridica la suma de circa 49,5 milioane lei (12 milioane euro), iar durata de realizare a construcţiei este de 2 ani. Astfel, se prevede realizarea următoarelor lucrări: modernizarea din temelii a clădirii principale a Gării Râmnicu Vâlcea, modernizarea peroanelor pe 5.200 mp, realizarea de copertine pe 3.900 mp, realizarea unui pasaj pietonal subteran, reabilitarea linilor de cale ferată şi a instalaţilor aferente acestora pe 1.250 mp, realizarea de platforme de parcare şi acces pentru persoane cu handicap, etc.

Toate cele 16 gări din acest program vor fi consolidate şi termoizolate, iar finisajele interioare şi exterioare vor fi refăcute. Vor fi înlocuite, de asemenea, instalaţiile electrice, termice, sanitare şi de telecomunicaţii. În toalete vor fi montate obiecte sanitare anti-vandalism, prevăzute cu senzori. Pentru confortul călătorilor, sistemul de orientare şi informare va fi îmbunătăţit, vor fi montate instalaţii moderne de avizare sonoră, iar la intrările în holul public se instalează sisteme cu perdea de aer cald.

În acelaşi timp, se vor reface peroanele (care vor fi şi înălţate, astfel încât accesul în tren să fie mai facil), se vor moderniza şi extinde copertinele şi se vor reface trecerile la nivel. De asemenea, vor fi construite sau refăcute gardurile dintre linii.
Măsurile de siguranţă nu au fost nici ele uitate: staţiile noi ar urma să fie dotate cu sisteme de supraveghere video şi sistem de hidranţi exteriori. Casele de bilete vor avea geamuri antiefracţie. În zonele adiacente vor avea loc, de asemenea, modernizări: vor fi refăcute suprafeţele carosabile şi pietonale din apropierea gării, vor fi amenajate locuri de parcare, inclusiv pentru biciclete, şi staţii pentru mijloacele de transport urban, acolo unde este cazul, iar circulaţia rutieră şi pietonală va fi sistematizată.

Gările vor fi dotate şi cu amenajări pentru persoanele cu dizabilităţi: două locuri de parcare, rampe de acces, ghişeu special la casa de bilete, benzi avertizoare pentru persoane cu disfuncţii de vedere şi semnale vizuale pentru persoane cu disfuncţii auditive (pictograme), grup sanitar special. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe