Emilian Frâncu îi cere ministrului Economiei să prezinte proiectele legate de privatizarea Oltchim

joi, 24 martie 2011

Emilian Frâncu îi cere ministrului Economiei să prezinte proiectele legate de privatizarea Oltchim

Zilele trecute, senatorul Emilian Frâncu, liderul PNL Râmnicu Vâlcea, a formulat o interpelare ministrului Economiei, Ion Ariton, în care se precizează următoarele: „O ştire de natură economică dă din nou frisoane vâlcenilor. Faptul că OMV doreşte să vândă până în 2012 Arpechim Piteşti deschide sau agravează o problemă rămasă încă nerezolvată pentru industria vâlceană, în speţă situaţia Combinatului Chimic Oltchim.

Se împlinesc aproape 5 ani de când combinatul vâlcean a început demersurile de preluare a petrochimiei de la Piteşti. Se vorbea pe atunci de o viitoare funcţionare în sistem integrat a Arpechim-Oltchim-Sare-CET Govora şi Miniera Berbeşti-Alunu, toate aceste societăţi fiind interdependente.

În urmă cu doi ani, domnul Videanu, pe atunci ministrul Economiei, anunţa faptul că se lucrează la acest aspect, respectiv cel al creării unei asemenea companii care să dea startul unui nou model economic în România.
Din păcate, toate acestea au rămas simple vorbe, în realitate, locurile de muncă s-au pierdut pe platforma industrială de la Oltchim, SNLO a luat decizia de a închide bazinul minier Berbeşti, Oltchim duce un război economic cu un acţionar minoritar, iar românul plăteşte scump toate aceste consecinţe. Mai mult, cât timp situaţia de la Arpechim este neclară, şi în judeţul Vâlcea există temeri.

În ultima vreme, în urma unor presiuni internaţionale, a apărut tema privatizării Oltchim, dar nimeni nu ştie în ce condiţii şi la ce preţ. Deoarece la recenta dumneavoastră vizită în judeţul Vâlcea, cu ocazia recepţiei lucrărilor de la hidrocentrala Ciunget, v-aţi ferit să oferiţi presei mai multe detalii despre ceea ce înseamnă privatizarea de la Oltchim, vă rog, totuşi, domnule ministru, să îmi aduceţi la cunoştinţă care sunt proiectele statului român în ceea ce priveşte situaţia combinatului vâlcean şi dacă se lucrează la acel proiect de integrare economică salutar pentru economia judeţelor Vâlcea şi Argeş".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe