Opt ţigani reţinuţi pentru 13 furturi

duminică, 13 martie 2011

Opt ţigani reţinuţi pentru 13 furturi

Ghinion pentru un grup infracţional format din opt tineri vâlceni, cu vârste între 18 şi 24 de ani, ce se specializaseră în furturi din gospodării. Aceştia au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi urmează să fie prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Ancheta a demarat pe 1 martie, când poliţiştii au identificat în trafic, în jurul orei 04.00, în localitatea Mihăeşti, un autoturism, marca BMW, în care se aflau şase membri ai grupului, iar la controlul efectuat, în portbagajul autoturismului, au fost descoperit un cazan de fabricat ţuică, în interiorul căruia se aflau mai multe găini, bunuri ce fuseseră sustrase din municipiul Drăgăşani, în aceiaşi noapte.

În urma investigaţiilor şi cercetărilor efectuate, în sarcina grupului, format din: Jac-Noris Ş., de 18 ani, Elvis G., de 20 de ani, Constantin B., 20 de ani, Cosmin A., de 22 de ani, Pavel M., de 24 de ani, Daniel G., de 20 de ani, Maradona M., de 19 ani şi şi Vasile A., de 19 ani, toţi din comuna Buneşti, judeţul Vâlcea, poliţiştii au reuşit documentarea a 13 furturi din gospodării, comise în localităţiile Budeşti, Nicolae Bălcescu, Goleşti, Galicea, Drăgăşani, Ocnele Mari şi Băile Govora. Cei opt tineri pătrundeau, pe timpul nopţii, în gospodăriile cetăţenilor de unde sustrăgeau păsări, cazane de fabricat ţuică, dar şi preparate conservate (murături, dulceţuri, etc.) şi băuturi alcoolice (vin, ţuică), creând în acest fel un prejudiciu de peste 10.000 lei. Suspecţii au fost reţinuţi de poliţişti, pentru 24 de ore, sub acuzaţia de furt calificat şi au fost prezentaţi instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Comunicatul Tribunalului Vâlcea

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului Vâlcea, judecătoarea Mariana Vîrgă, a transmis imediat după deliberarea instanţei de recurs următorul comunicat de presă: „În Dosarul penal nr. 2872/288/2011 al Tribunalului Vâlcea având ca obiect recursul declarat împotriva încheierii nr. 82 din 9 martie 2011, pronunţată de Judecătoria Rm. Vâlcea, prin care s-a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 29 zile, în şedinţa publică din 11 martie 2011, Tribunalul a admis recursul declarat de inculpaţii: Gunici Elvis, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu 10 acte materiale, prev. de art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.; Ghiocel Daniel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat în formă continuată, cu 5 acte materiale, prev. de art. 26 C.p. rap. la art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.; Miclescu Maradona, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu 4 acte materiale, prev. de art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.; Alexandru Vasile, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat în formă continuată, cu 4 acte materiale, prev. de art. 26 C.p. rap. la art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. Aceştia vor fi cercetaţi în stare de libertate.

Totodată, tribunalul a respins recursul declarat de inculpaţii: Sperache Jac Noris, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu 9 acte materiale, prev. de art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.; Miclescu Pavel, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu 6 acte materiale, comisă în stare de recidivă postexecutorie, prev. de art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, e, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p. si cu aplic. art. 37 lit. b C.p.; Bocşe Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu 8 acte materiale, prev. de art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.; Alexandru Cosmin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat în formă continuată, cu 8 acte materiale, prev. de art. 208 alin. 1, art. 209 alin. 1 lit. a, g, i C.p cu aplic. art. 41 alin. 2 C.p.,aceştia fiind cercetaţi în continuare în stare de arest preventiv. Soluţia instanţei de recurs este definitivă."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe