Fiscul din Drăgăşani a anulat licitaţia pentru vânzarea bunurilor societăţii URBAN

duminică, 13 martie 2011

• Pentru că Judecătoria Râmnicu Vâlcea a dispus suspendarea executării silite,

Fiscul din Drăgăşani a anulat licitaţia pentru vânzarea bunurilor societăţii URBAN

Printr-un anunţ public postat zilele trecute, Gheorghe Făgeţianu, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Drăgăşani, din cadrul DGFP Vâlcea, face cunoscut faptul că licitaţia care urma să se desfăşoare miercuri, 16 martie 2011, s-a anulat. Astfel, nu vor mai fi scoase la vânzare bunuri ale SC Urban SA Vâlcea, întrucât Judecătoria Râmnicu Vâlcea, în Dosarul nr. 1455/288/2011, a dispus suspendarea executării silite.

Cei de la Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani, din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, vroiau să organizeze a doua licitaţie pentru vânzarea a cinci bunuri mobile aparţinând debitoarei SC Urban SA Râmnicu Vâlcea, în dosarul de executare silită nr. 7203606. Astfel, urmau să fie scoase la vânzare bunuri în valoare totală de circa 250.000 lei: autospecială Iveco, categoria măturătoare, an fabricaţie 2004; autospecială Iveco, categoria autospecială gunoieră, an fabricaţie 1999; remorcă IM Mârşa, tip RM2; tractor U650M, an fabricaţie 1985; autospecială Roman, an fabricaţie 1991.

Potrivit situaţiei de la Ministerul Finanţelor Publice, la data de 31 decembrie 2010, datoriile totale ale firmei SC Urban SA către bugetul consolidat al statului au ajuns la suma de peste 93 milioane lei (22,1 milioane euro) în condiţiile în care în urmă cu doar nouă luni datoriile totale erau la mai puţin de jumătate: 43 milioane lei (10 milioane euro). Concret, la data de 31 decembrie 2010, SC Urban SA figura cu următoarele datorii: obligaţii către bugetul de stat de peste 47,8 milioane lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor sociale de stat de circa 32,8 milioane lei, obligaţii restante la bugetul asigurărilor pentru şomaj de 1,2 milioane lei, şi obligaţii restante la bugetul asigurărilor de sănătate de circa 11,2 milioane lei. Cei de la Ministerul Finanţelor mai spun că s-a început procedura de executare silită a SC Urban SA, iar deja în unele localităţi din ţară au început să fie scoase la licitaţie diferite bunuri ale societăţii.

SC Urban SA s-a înfiinţat în anul 1995, prin desprinderea serviciului de salubritate din cadrul Regiei de Gospodărire Comunală RAESA Râmnicu Vâlcea. Compania are ca principal obiectiv prestarea serviciilor de salubritate pe piaţa locală. În anul 2008 a avut loc extinderea activităţii companiei prin câştigarea unor licitaţii sau preluarea unor companii locale de salubritate. În prezent, SC Urban SA activează în 9 judeţe din ţară: Vâlcea, Braşov, Ilfov, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Prahova, Argeş şi în municipiul Bucureşti.

(N.T.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe