USL- Demagogie şi jocuri politice

miercuri, 9 martie 2011

USL- Demagogie şi jocuri politice

Față de evenimentele petrecute în ultima vreme pe scena politică românească, îmi vine în minte un cântecel, de altfel amuzant pentru copii, și care transpus în context, ar suna cam așa: „În căsuța din pădure aveau casa pnl-iști si pc-iști. Vine Victoraș și spune „Vreau să stau și eu aici". Restul este istorie, dar din păcate o pagina plină de învățăminte la capitolul „așa nu". Uniunea Social Democrată, pentru că aripa conservatoare s-a pierdut pe drum, fiind absorbită total, a legalizat un fapt ce se petrece de ani, o colaborare „din inimă pentru inimă", a trei partide care s-au aflat „mereu aproape", dar din nefericire, unite numai din interes politic. Toate aceste demersuri au drept scop nu creşterea nivelului de trai al românilor, ci, din contră, creşterea capitalului electoral. Contextul socio-economic este privit numai din perspectiva anului electoral 2012. Această aşa numită alianţă, care are ca şi scop fundamental scoaterea de la guvernare a Partidului Democrat Liberal, şi nu un program care să contribuie la restabilirea economică a ţării, la modernizarea şi reformarea ei.

În prezent, majoritatea cetăţenilor doresc să fie reprezentaţi de lideri de centru dreapta de pe eşichierul politic şi rezultatul alegerilor electorale, de-a lungul anilor, a demonstrat acest lucru. Peste 80 la sută din alegerile parțiale locale din țară, în ultimul an, au fost câștigate de PDL.

Am convingerea că cetăţenii acestei ţări vor face diferenţa dintre politica unei alianţe condusă de dorința obținerii puterii, și un guvern responsabil, capabil să pună punctul pe „i", în ciuda unor măsuri nepopulare, dar absolut necesare pentru redresarea economiei. Reformele Guvernului, atât de criticate de opoziţie încep să îşi producă efectele, astfel că, începând cu 1 ianuarie 2011, avem o creştere treptată a salariilor bugetarilor şi majorarea unui număr de aproximativ 1,5 milioane de pensii, din care peste 34.000 la nivelul județului Vâlcea.

USL continuă să formuleze atacuri necontenite, fără acoperire, la adresa coaliţiei de guvernare, investind într-o retorică a acuzaţiilor fără noimă. În spatele retoricii, în mod regretabil, nu descoperi programe de guvernare, ci o demagogie dusă uneori la extrem. Săptămâna trecută, in ședința Consiliului Județean Vâlcea, s-a votat propunerea PSD si PNL de demitere a vicepreședintelui Romulus Bulacu, deși nevoile cetățenilor din comunele vâlcene n-au nicio legătură cu jocurile politice. Scandalul din politica vâlceana va ține din nou primele pagini ale ziarelor, in loc să ne concentrăm asupra adevăratelor problemele ale comunității. S-a produs o schimbare strict de ordin politic, fără a se ține cont de performanțe, de activitate administrativă. Vor urma probabil viceprimari, fără să conteze ceea ce ei au făcut pentru comunitate, de realizări. USL este concentrat pe preluarea puterii locale. Ca partid vom riposta, vom încerca să ne ajutăm reprezentanții din administrație, pentru cetățeni. Dar prioritatea noastră numărul 1 constă în rezolvarea problemelor reale ale județului și nu schimbările politice pe care se concentrează acum USL.

Senator PDL Vâlcea
DOREL JURCAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe