Bus Trans încasează miliarde de lei în urma proceselor cu instituţiile publice

miercuri, 9 martie 2011

Statul bun de plată!

Bus Trans încasează miliarde de lei în urma proceselor cu instituţiile publice

• Sistemul „băieţilor deştepţi" este format din judecători, funcţionari ai statului, patroni ai unor firme de transport, iar statul rămâne „rupt în fund"

Tiberiu Pîrnău

Motto: „UE ne cere o solutie a magistraţilor şi o Justiţie care să judece cu celeritate" - Traian Băsescu

Mărturisesc cu maximă sinceritate că am cel puţin o mie de motive pentru care nu-l mai pot suferi pe domnul preşedinte, dar am şi un argument care-mi poate anula toate motivele de antipatie prezidenţială: Traian Băsescu critică întemeiat tarele justiţiei române - „Nu există niciun sistem de justiţie în interiorul UE care să fi făcut atâta rău vreunei ţări cât rău a făcut justiţia din România românilor şi României. La judecători te aştepţi la mai mult, dar asta este, avem o justiţie independentă, care consideră că ei i se cuvine tot, iar de români nu-i pasă ".

Cum să nu-i dau dreptate preşedintelui când aflu chestiuni de genul celei pe care urmează să o relatez. De ani de zile două firme de transport din Vâlcea s-au obişnuit să dea în judecată instituţiile statului pentru motive mai mult sau mai puţin întemeiate şi să ceară despăgubiri de miliarde şi miliarde de lei. Băieţii deştepţi ai transportului vâlcean lasă să ruginească maşinile în garaje şi câştigă bani cu nemiluita din procese. S-au specializat în chichiţe avocăţeşti şi speculează la maximum slăbiciunile instituţiilor de stat, mai bine spus - ale unor funcţionari lacomi şi corupţi până-n măduva oaselor. Sistemul este foarte bine pus la punct şi aceste firme îşi umplu buzunarele cu miliarde de lei, bani publici!

Un loc de frunte în acest sistem îl ocupă unii judecători, dispuşi să dea pe bandă rulantă hotărâri care să prejudicieze grav însuşi statul român. Şi astfel ne întoarcem la vorbele preşedintelui: „ La judecători te aştepţi la mai mult, dar asta este, avem o justiţie independentă, care consideră că ei i se cuvine tot, iar de români nu-i pasă!" În sensul celor arătate, iată ce aflăm dintr-o notă internă a Autorităţii Române Rutiere, semnată de directorul general Meluş Florian Coman: „Până la această dată au fost soluţionate două litigii în care a avut calitatea de reclamant societatea SC Bus Trans SRL, respectiv: O cauză a fost soluţionată de Curtea de Apel Piteşti în contradictoriu cu Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale, în calitate de pârât şi Autoritatea Rutieră Română -ARR, în calitate de chemat în garanţie, în data de 29.10.2008, instanţa dispunând admiterea excepţiei lipsei calităţii procesurale a instituţiei noastre şi obligând Agenţia pentru Serviciile Societăţii Informaţionale la plata de daune compensatorii în suma de 606.538 lei. Cea de-a doua cauză a fost soluţionată de Tribunalul Vâlcea în contradictoriu cu A.R.R., în calitate de pârâtă, în data de 08.04.2008, instanţa dispunând admiterea acţiunii şi obligarea Autorităţii Rutiere Române -ARR la plata de despăgubiri în suma de 103.868 lei."

La fel procedează şi SC Matdan Service SRL, societate care are mai multe procese cu ARR, dar şi cu Consiliul Judeţean Vâlcea. Având în vedere că patronul Dan Matei este prieten la cataramă cu directorul Direcţiei Juridice din CJ Vâlcea şi cu directorul ARR Vâlcea, Florinel Butnaru, cum credeţi că se vor finaliza procesele societăţii Matdan?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe