Sparle si soparle

duminică, 6 martie 2011

Sparle si soparle

• Controversatul om de afaceri vâlcean Nicu Gheorghe a fost „lovit" zilele trecute cu o amendă record de 1 miliard de lei vechi de către CNA pentru că televiziunea TeleLoviştea din Boişoara, prin titularul licenţei SC Teleloviştea SRL, „a continuat să difuzeze programe audiovizuale fără să fi obţinut acordul Consiliului cu privire la modificarea formatului şi structurii programului aprobate iniţial, aşa cum prevede art. 54 din Legea audiovizualului nr. 504". În plus, cei de la CNA au sesizat Parchetul General, pentru că Nicu Gheorghe nu se află la prima abatere de acest gen.

În cursul anului 2010, pentru încălcarea prevederilor legale din domeniul audiovizualului, CNA i-a aplicat lui Nicu Gheorghe şapte amenzi în cuantum total de 1,6 miliarde lei vechi. Despre „omul de afaceri" mai putem spune că acesta poate fi acuzat de folosirea unei identităţi false atunci când s-a înscris la Partidul Conservator Vâlcea, probabil pentru a scăpa de creditorii din judeţele Argeş şi Sibiu şi pentru a scăpa de cele 80 de procese penale în care este acuzat că a dat ţepe, prin firma sa de construcţii.

• Guvernul „se apropie" cu paşi repezi de judeţul Vâlcea, dar nu pentru a veni cu fonduri, ci pentru a realiza... demiterea prefectului Petre Ungureanu. Din surse sigure, am aflat că în şedinţa Guvernului de miercuri, 9 martie, se va produce acest lucru, asta pentru că săptămâna trecută, premierul Emil Boc a demis prefecţii din Călăraşi (Niculae Enciu) şi Dolj (Eugen Georgescu).

• Din „Academia Caţavencu" aflăm că popa Emanuel Bărbuţ, parohul bisericii Cetăţuia din Râmnicu Vâlcea, s-a destăinuit unor cunoscuţi, spunând următoarele: „I-am dat partea episcopului vicar Emil Lovişteanul, să mă pună preot în parohie. I-am cumpărat un set complet de veşminte de episcop în valoare de 1.000 de dolari, tivite cu fir de aur, încrucişat cu fir de argint". Povestea e interesantă şi merită descusută pe de toate părţile. Vom reveni asupra subiectului!

• Toată protipendada vâlceană s-a mutat în urmă cu două săptămâni la Bucureşti. Motivul? Un grandios eveniment monden: o nuntă ca-n poveşti, la un hotel luxos din capitală. Miri tineri şi frumoşi, oaspeţi de seamă, socri mici şi mari fericiţi. Frumuseţea evenimentului nu a putut să fie maculată nici măcar de un mesean mai bădăran cu aere de mare domn londonez, care s-a dat în spectacol, cu creierul mult prea îmbibat în alcool, spre dimineaţa zilei festive. Cea care l-a pus la punct a fost nimeni alta decât soacra mică...

• Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a fost învinsă, duminică, pe teren propriu, cu scorul de 25-22 (11-12), de formaţia spaniolă Itxako Navarra, în etapa a IV-a a grupei I a Ligii Campionilor. Astfel, Oltchim este la a doua înfrângere. Oltchim a cedat complet terenul, meciul şi cele două puncte, fiind învinsă pe teren propriu, de Itxako, exact formaţia considerată outsider în grupa I, înaintea începerii competiţiei. Oltchim nu a învăţat nimic din meciul tur, când a pierdut la fel, în ultimul minut, iar acum tremură pentru calificarea în semifinale, având doar patru puncte din patru meciuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe