O “reţetă" de reorganizare a spitalelor vâlcene

duminică, 6 martie 2011

O „reţetă" de reorganizare a spitalelor vâlcene

• preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, nu acceptă sub nicio formă să rămână oameni fără loc de muncă

La întâlnirea din ziua de 3 martie a.c., a conducerii Consiliului Judeţean, cu conducerile Spitalului Judeţean de Urgenţă şi Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie, a fost analizată posibilitatea fuzionării celor două instituţii medicale, în sensul preluării de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Râmnicu-Vâlcea cu întregul personal TESA, fiind vorba de 13 persoane. Până în prezent, s-au găsit soluţii de preluare doar a 10 persoane, urmând a se găsi posibilitatea de încadrare/reîncadrare şi a celorlalte trei, întrucât preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, nu acceptă sub nicio formă să rămână oameni fără loc de muncă.

S-a hotărât reanalizarea situaţiei generale în toate detaliile, întocmirea de către Spitalul Judeţean de Urgenţă a organigramei şi a Statului de funcţii ale noii instituţii medicale rezultate în urma reorganizării celor două entităţi medicale şi găsirea modalităţii de cuprindere în schemă a tuturor celor 13 persoane TESA din cadrul Spitalului de Obstetrică-Ginecologie. Se va lua în calcul fie redistribuirea în alte secţii (compartimente) a celor trei persoane, fie angajarea lor pe perioadă determinată, până la rezolvarea definitivă a situaţiei lor profesionale.

Pentru urgentarea rezolvării acestei probleme privind reorganizarea celor două instituţii medicale, în conformitate cu OUG nr. 48/2010 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii, Consiliul Judeţean Vâlcea va fi convocat în şedinţă extraordinară pe data de 11 martie, în vederea adoptării unei hotărâri privind propunerea de desfiinţare şi reorganizare a Spitalului de Obstetrică-Ginecologie Râmnicu-Vâlcea ca structură fără personalitate juridică în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vâlcea. Hotărârea Consiliului Judeţean Vâlcea va fi înaintată Ministerului Sănătăţii, în vederea iniţierii unei Hotărâri de Guvern privind reorganizarea celor două entităţi medicale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe