Clădirea ADP-ului de lângă Grand Hotel Sofianu a fost demolată de Primărie

duminică, 6 martie 2011

• Omul de afaceri Nicolae Sofianu a ţinut să facă câteva precizări:

„Clădirea ADP-ului de lângă Grand Hotel Sofianu a fost demolată de Primărie"

• în legătură că majorarea cu 30 mp a suprafeţei concensionate societăţii Oltcarn Construct SA, Nicolae Sofianu a ţinut să menţioneze: „Ca să putem face etajarea la sala mare de festivităţi, noi a trebuit să venim cu stâlpi şi ziduri de rezistenţă. Atunci normal că zidurile s-au îngroşat pe tot conturul clădirii cu vreo 17 cm. Însă, nu noi am depăşit această suprafaţă, ci primăria, pentru că imobilul şi terenul respectiv sunt în proprietatea primăriei"

În numărul trecut al ziarului nostru, am publicat articolul „Nicolae Sofianu s-a «întins» cu 30 mp şi a demolat ilegal clădiri ale Primăriei", în care am scris că omul de afaceri a demolat două clădiri ale primăriei, cu o valoare de inventar de peste 23.000 lei, fără aprobarea consiliului local şi fără a poseda autorizaţie de desfiinţare. În plus, am mai menţionat că majoritatea consilierilor locali din Râmnicu Vâlcea au respins propunerea de clarificare a situaţiei juridice a terenului pe care a fost construit Grand Hotel Sofianu, precum şi cererea de suplimentare a suprafeţei concesionate către SC Oltcarn Construct SA, de la 1.366 mp la 1.396 mp, reprezentând suprafaţa totală construită a celor două corpuri de construcţie - Baia Comunală şi Grand Hotel Sofianu.

Nicolae Sofianu se arată surprins de decizia Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea şi spune că nici nu ştia că acest proiect de hotărâre figura pe ordinea de zi a şedinţei din data de 28 februarie 2011. „Cele două clădiri care au fost ale ADP-ului nu mi-au fost mie concesionate, ci numai baia comunală. Prin hotărâre de consiliu local, a fost trecut în domeniul privat piscina şi nu ştiu ce depozite a avut primăria şi s-a dat o autorizaţie de demolare a acestora. Pentru demolarea clădirilor ADP-ului, trebuia ca primăria să facă documentaţia de desfiinţare. Eu aveam obligaţia doar să execut parcarea pe locul respectiv, aşa cum este în schiţă: fără clădirea ADP-ului. Deci, obligaţia de a obţine autorizaţia de demolare o avea primăria.

De aceea, vreau să precizez că n-am demolat eu acele clădiri, aşa cum s-a spus recent în consiliul local. Le-au demolat oamenii primăriei şi şi-au luat şi materialele din ele. Legal, nici puteam să demolez cele două clădiri ale ADP-ului. Eu eram obligat doar să respect autorizaţia de construcţie, adică să amenajez parcarea. Cei de la primărie au venit în 2006 şi au demolat magazia ADP-ului. Probabil că cei de la Primăria Râmnicului nu au considerat atunci să prindă şi cele două imobile în autorizaţia de desfiinţare. Bănuiesc că cineva din primărie a uitat să treacă şi clădirile ADP în autorizaţia generală de desfiinţare a fostei băi comunale, pentru că iată s-a ajuns la situaţia nefericită de astăzi. În plus, vreau să precizez că imobilul cabină poartă de 10 mp există şi în prezent şi nu a fost demolat", ne-a declarat Nicolae Sofianu.

În legătură că majorarea cu 30 mp a suprafeţei concensionate societăţii Oltcarn Construct SA, Nicolae Sofianu a ţinut să precizeze: „Ca să putem face etajarea la sala mare de festivităţi, noi a trebuit să venim cu stâlpi şi ziduri de rezistenţă. Atunci normal că zidurile s-au îngroşat pe tot conturul clădirii cu vreo 17 cm. Însă, nu noi am depăşit această suprafaţă, ci primăria, pentru că imobilul şi terenul respectiv sunt ale primăriei. Deci, cei 30 mp în plus sunt în proprietatea primăriei. De aceea nu s-a putut face nici recepţia lucrărilor, pentru că nu s-a realizat concesiunea de 30 mp care sunt în plus. Eu puteam să fac recepţie parţială pentru hotel, dar nu avea nici un rost. Însă, vreau să vă spun că, pe toată perioada concesiunii, eu plătesc taxe şi impozite pe cele două clădiri care compun Grand Hotel Sofianu".

(Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe