Sparle si soparle

miercuri, 2 martie 2011

Sparle si soparle

• Un cititor mai mucalit din fire a postat recent pe internet un comentariu referitor la situaţia în care se află combinatul chimic vâlcean: „Afirm cu toată răspunderea că încercarea de privatizare a OLTCHIM-ului înseamnă un grav atentat la democraţie, lovind, în primul rând, în alegerile libere din Vâlcea, în sensul că partidele, unii candidaţi şi unii politicieni, nu vor mai putea să cheltuiască "fără număr" în alegeri şi între ele. În al doilea rând, vor avea probleme nerezolvabile toate SRL-urile, numite pe nedrept "căpuşha-chim" şi acţionarii lor, printre care şi marele patriot şi filantrop cunoscut de toată suflarea vâlceană şi naţională, ceea ce este mai grav decât privatizarea OLTCHIM, în sine. În concluzie, politicienii vâlceni şi alte categorii socio-profesionale asimilate, care au gasit totdeauna un sprijin dezinteresat în buzunarul generos al celebrului filantrop, sunt obligaţi, moralmente, să facă front comun împotriva imperialismului european care obligă la privatizarea nejustificată a Oltchim, în detrimentul celor mai merituoşi dintre iubiţii râmniceni. Imperialisti, jos gheara de pe Oltchim!" Haios personaj!

• După mai multe luni de „campanie publicitară" în favoarea PCC-ului lui Zaremba, CNA a emis recent o decizie de intrare în legalitate în privinţa difuzării spoturilor publicitare ale PCC - Oltchim Râmnicu Vâlcea pe posturile de televiziune Money Channel şi Realitatea TV: „Consiliul a apreciat că nu au fost respectate prevederile art. 3 lit. b din Legea 158/2008 privind publicitatea înşelătoare şi publicitatea comparativă".

• Haosul a cuprins armata portocalie a consilierilor locali. La ultima şedinţă a Consiliului Local Râmnicu Vâlcea, consilierii PDL au votat, în mod surprinzător, după cum le-a dictat conştiinţa şi nu cum le sugerase primarul Romeo Rădulescu. Astfel, au fost „trântite" două hotărâri „de suflet" ale edilului în funcţie. Aproape că îi dăduseră lacrimile lui Romeo! Bietul de el! Victime colaterale: omul de afaceri Nicolae Sofianu şi patronii lanţului de restaurante OK (persoane onorabile, care s-au lăsat pe mâna unor/unui politicieni/an mult prea hrăpăreţi/ţ).

• Primarul comunei Orleşti, Constantin Cîrstina, poate răsufla, în sfârşit, uşurat. După „lupte seculare", contractul „Lucrari de construcţii pentru: Proiect integrat: Alimentare cu Apă în comunele Orleşti şi Scundu, jud. Vâlcea, Canalizare şi staţie de epurare în comuna Scundu, jud. Vâlcea, Modernizare drumuri în comuna Orleşti Faza I, Cămin de bătrâni Scundu, jud. Vâlcea" a fost câştigat de „cine trebuia". Cum trăim în România şi asta ne ocupă tot timpul, nici în acest caz nu a contat faptul că oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic a fost descalificată de comisia de analiză total „dezinteresată". Să traducem: printr-o scamatorie demnă de Iosefini, firma de pe locul trei a ajuns pe locul întâi şi va primi de la asocierea de comune Orleşti-Scundu suma de patru milioane de euro. Bineînţeles că dacă ar fi luat la bani mărunţi, domnul primar Cîrstina „nici usturoi nu a mâncat, nici gura nu-i miroase"...

• Şi primarul oraşului Băile Govora, Mihai Mateescu, dă semne că a luat lecţii de la colegul său de partid, Cîrstina. Mateescu poate să tragă sforile şi să încline balanţa în ceea ce priveşte licitaţia pentru lucrările de execuţie la obiectivul de investiţii "Reabilitarea infrastructurii turistice a staţiunii balneare Băile Govora, jud. Vâlcea", având ca obiecte: reabilitare fântănă arteziană, construire miniamfiteatru în aer liber, reabilitare chioşc muzică, amenajare alei pietonale către izvoarele minerale şi amenajare parc, amenajare traseu de cură balneară. Valoarea estimată fără TVA: 21,450,386.15 RON, bani de la Uniunea Europeană. Adică aproape 5 milioane de euro. Primăria Băile Govora are cinci funcţionari în comisia de atribuire din totalul de opt. În acest timp, Mihai Mateescu „se jură" că nu există nici un fel de imixtiune în ceea ce priveşte decizia finală. Se pare că sforile se trag pentru a câştiga o firmă care, în condiţiile legii, trebuia să fie descalificată din start.

• Fiica consilierului judeţean Ion Popescu, dansatoarea Deliei Matache, a recunoscut în tabloidele bucueştene, că la 19 ani a făcut videochat, apoi a dansat la bară în Italia, s-a tatuat înainte de majorat şi lista ar putea continuă. Mizând pe teribilismul vârstei, bruneta a dezvăluit chiar mai mult. "Am fost o adolescentă rebelă şi am vrut să-mi fac o idee despre fiecare lucru care mi-a ieşit în cale. În afară de sex pe bani, le-am încercat pe toate. Inclusiv drogurile!" a mărturisit Andreea Popescu, dansatoarea cu o atitudine perfect asumată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe