CS Municipal îşi doreşte victoria în meciul cu Gaz Metan Craiova pentru a scăpa din zona periculoasă a clasamentului

miercuri, 2 martie 2011

Fotbal, Liga a II-a

Derbi oltenesc în runda de debut

CS Municipal îşi doreşte victoria în meciul cu Gaz Metan Craiova pentru a scăpa din zona periculoasă a clasamentului

Multe cluburi din Liga a II-a şi-au dorit ca startul returului de campionat al eşalonului secund să fie amânat cu o săptămână pentru că precipitaţiile căzute în ultima perioadă au făcut multe terenuri impracticabile. Oficialii Federaţiei Române de Fotbal au decis ca etapa a 15-a să se joace, indiferent de riscuri, invocând motivul că nu toate cluburile au trimis solicitări scrise. CS Municipal joacă sâmbătă de la ora 11.00, pe propriul teren, în faţa unei echipe solide a Seriei a II-a, Gaz Metan CFR Craiova şi are mare nevoie de toate cele trei puncte puse în joc, pentru a scăpa din zona nisipurilor mişcătoare.

Vâlcenii sunt la numai trei puncte distanţă de retrogradare şi un evantual nou insucces în Zăvoi le complică situaţia elevilor lui Leuranţiu Tudor, mai ales că în etapa viitoare joacă în deplasare pe terenul unei echipe aflate în subsolul clasamentului, Arieşul Turda. O victorie, în schimb, la care să se adauge câteva alte rezultate favorabile, îi urcă pe municipali în clasament şi suporterii pot visa cu ochii liberi la o promovare miraculoasă. Chiar prima etapă a returului programează şi derbiul campionatului, prima clasată, Voinţa Sibiu, urmând să se deplaseze la Mioveni pentru întâlnirea cu Dacia.

Lot de 24
C.S.M. Rm.Vâlcea şi-a definitivat lotul, cu care va ataca returul campionatului 2010-2011. Conducerea tehnică va avea la dispoziţie un lot format din 24 de jucători, noutăţile fiind portarul Marius Iorga (Petrolul Ploieşti) şi jucătorii de câmp Răzvan Ștefan Odoroabă (Petrolul Ploieşti), Dorin Ion Rădoi (Gaz Metan CFR Craiova), Ionuţ Bucuroaia (FCM Braşov) şi Cosmin C-tin Mocanu (FC Drobeta Tr.Severin).  
 
Lotul actual
Portari - Robert Tufişi, Marius Lucian Iorga, Radu Chiriţă.
Fundaşi - Marius Tomozei, Marian Posteucă, Răzvan Ștefan Odoroabă, Cătălin Ionuţ  Popescu, Florin Sandu, Dorian Vasile Eremia.
Mijlocaşi - Adrian Dandea, Constantin Octavian Vasile, Dan Balauru, Dorin Ion Rădoi, Adrian Ganea, Florian D-tru Pârvu, Cosmin C-tin Mocanu, Marian Claudiu Popa, George Florin Roşca, Marius Claudiu Vlad, Ionut Bucuroaia.
Atacanţi -  Dan Marius Mitu, Marius Rădulescu, Bogdan Geantă, Dan C-tin Gogoşoiu.
Conducerea tehnică -  Laurenţiu Tudor (manager general), Sorin Bucuroaia (antrenor principal), Dumitru Teleşpan şi Emanuel Moldoveanu (antrenori secunzi), Robert Tufişi (antrenor portari).
Prima etapă a returului:

Politehnica Iaşi - Universitatea Arad
CS Mioveni - CSU Vointa Sibiu
CS FC Bihor Oradea - FC Ariesul Turda
CSM Râmnicu Vâlcea - CS Gaz Metan CFR Craiova
Va sta - Petrolul Ploieşti
FC Silvania - CS MUREŞUL Deva
UNIREA Alba Iulia - CS ALRO Slatina
UTA Arad - FC Argeş

Etapa viitoare:

Universitatea Arad - CS Mioveni
Vointa Sibiu - CS FC Bihor Oradea
FC Ariesul Turda - CSM Râmnicu Vâlcea
CS Gaz Metan CFR Craiova - Va sta
Petrolul Ploieşti - FC Silvania
CS MUREŞUL Deva - UNIREA Alba Iulia
CS ALRO Slatina - UTA Arad
FC Argeş - Politehnica Iaşi

Cu Itxako fără Neagu

• Oltchim joacă duminică ultima partidă de pe propriul teren în faza grupelor, contra campioanei Spaniei

Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, joacă duminică, de la ora 18.00, ultima partidă de pe propriul teren în această ediţie a grupelor principale. Adversară a chimistelor va fi Itxako Estella, campioana en-titre a Spaniei, formaţie care a făcut furori în primele trei etape. Ibericele, cotate cu ultima şansă de calificare, au reuşit două bombe, victorii cu Oltchim şi Buduscnost, principalele favorite şi sunt acum pe locul secund al clasamentului. Vâlcencele sunt lidere, la egalitate de puncte cu Itxako şi se pot distanţa în ierarhie, în cazul în care se vor impune. Vâlcea are nevoie, însă, de un succes la scor, având în vedere că în etapele de final joacă în deplasare, în Muntenegru şi Spania.

Neagu revine în semifinale

Handbalista Oltchimului, Cristina Neagu, a primit verdictul din partea medicilor care au examinat-o şi au tratat-o prin presupunctură în Austria. Cea mai bună handbalistă a anului trecut va scăpa de operaţie şi va urma un tratament de fizioterapie dar nu mai are voie să facă efort timp de o lună. În aceste condiţii, neagu va mai putea juca abia în faza semifinalelor, asta în cazul în care Oltchim va ajunge în această fază a competiţiei. Cel mai probabil Cristina va fi păpstrată de Anja Andersen pe banca tehnică, urmând să aibă şi de această dată calitatea de oficial.

Ultima verificare cu ultima clasată

O altă veste bună care vine de la campioana României este că tehnicianul danez, Anja Andersen, a decis să nu mai facă naveta între România şi Danemarca şi s-a stabilit la Râmnicu Vâlcea, urmând să locuiască, împreună cu iubita sa, în apartamentul în care a stat şi ungurul Peter Kovacs. Oltchim joacă ultimul meci oficial înainte de confruntarea cu Itxako, pe propriul teren contra ultimei clasate din Liga Naţională, Universitatea Reşiţa, meciul urmând să aibă loc joi, de la ora 18.00 în sala polivalentă Traian. Chimistele sunt lidere de incontestat ale primului eşalon, cu punctaj maxim, în timp ce oaspetele au nevoie de o minune pentru a evita retrogradarea.

Programul etapei:

Krim - Buducnost
Oltchim - Itxako

Clasament:

1. Oltchim 3 2 0 1 77-73 4
2. Itxako 3 2 0 1 83-81 4
3. Krim Lujbljana 3 1 0 2 86-89 2
4. Buducnost 3 1 0 2 78-81 2

Mai sunt de disputat:
 
Etapa a V-a:

Itxako - Krim
Buducnost - Oltchim

Etapa a VI-a:

Krim - Oltchim
Buducnost - Itxako

Grupa 2

Programul etapei:

Dinamo - Larvik
Leipzig - ETO Gyor

Clasament:

1. ETO Gyor 3 3 0 0 76-60 6
2. Larvik 3 2 0 1 83-69 4
3. Dinamo 3 1 0 2 69-89 2
4. Leipzig 3 0 0 3 66-76 0

Mai sunt de disputat:

Etapa a V-a:

Larvik - Leipzig
Gyor - Dinamo

Etapa a VI-a:

Leipzig - Dinamo
Gyor - Larvik

Top 3 marcatoare din Liga Campionilor

1. Loke Heidi (Larvik) - 66
2. Katarina Bulatovic (Buducnost Podgorica) - 63
3. Andrea Lekic - Krim Ljubljana - 57

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe