Primarul Rădulescu “donează" un spaţiu de 63 mp pentru... partidul lui Dan Diaconescu

miercuri, 26 ianuarie 2011

• În municipiul Râmnicu Vâlcea,

Primarul Rădulescu „donează" un spaţiu de 63 mp pentru... partidul lui Dan Diaconescu

La propunerea primarului Râmnicului, Romeo Rădulescu, Consiliul Local este chemat săptămâna viitoare să aprobe închirierea unui spaţiu în suprafaţă de 63,5 mp către... Partidul Poporului, condus de „otevistul" Dan Diaconescu. Spaţiul a rămas liber prin modernizarea PT 36, zona Traian, aleea Cocorilor. Astfel, dacă va fi aprobată propunerea, închirierea spaţiului se va face pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitate de prelungire cu acordul consiliului local, iar preţul chiriei va fi de 153 lei pe lună.
Precizăm că prin HCL nr. 161/30.06.2010 s-a aprobat închirierea prin licitaţie publică deschisă a spaţiului în suprafaţă de 63,5 mp din PT 36, dar la licitaţia organizată în condiţiile legii, nu s-a prezentat nici un ofertant.

De asemenea, tot la propunerea primarului Rădulescu se intenţionează să se dea în chirie un spaţiu în suprafaţă de 90 mp, situat la subsolul imobilului din strada Carol I, nr. 19 pentru sediul partidului Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) Vâlcea. La fel ca în cazul Partidului Poporului, închirierea spaţiului se va face pe o perioadă de cinci ani, iar preţul chiriei va fi de 253 lei pe lună.

Cu cererea înregistrată la Primăria municipiului sub nr. 35575/23.11.2010, Uniunea Naţională pentru Progresul României a solicitat închirierea unui spaţiu pentru desfăşurarea activităţii partidului la nivelul municipiului Râmnicu Vâlcea, iar cu cererea nr. 38212/20.12.2010, Partidul Poporului Valcea, a solicitat de asemenea, atribuirea unui spaţiu pentru sediu. Conform prevederilor articolului 21 din Legea nr. 334/2006 privind finanţarea activităţii partidelor politice şi a campaniilor electorale, autorităţile administraţiei publice centrale şi locale asigură cu prioritate, în termen de cel mult 90 de zile de al solicitare, spaţii pentru sediile centrale şi locale ale partidelor politice. Partidele politice pot primi cel mult câte un sediu într-o unitate administrativ-teritorială. Potrivit art. 21 din legea mai sus menţionată, închirierea de către autorităţile locale a spaţiilor destinate sediilor partidelor politice, urmează regimul juridic prevăzut pentru închirierea spaţiilor cu destinaţia de locuinţă. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe